VadeVi
Els vins catalans que han destacat als Premis Akatavino 2022
  • CA

El món ens mira, o millor dit, ens tasta. I cada cop arriben més notícies sobre les altes puntuacions o premis que s’atorguen als vins que s’elaboren a Catalunya, sumant així nous reconeixements d’arreu. Entre les medalles recents, les rebudes a la XIXa edició dels Premis Akatavino 2022, un concurs organitzat per l’equip de la Revista & Guía de Vinos AkataVino que dirigeixen Antonio Jesús Pérez i María Navarro.

A concurs hi participaven un total de 3.000 vins elaborats per un miler de cellers diferents, i tots ells han estat avaluats a partir d’un tast a cegues. D’aquests tres mil, n’han destacat uns quants de catalans que han estat reconeguts com al millor vi de la seva regió vitivinícola.

Entre aquests premiats, el millor vi del Penedès ha estat per l’Albet i Noya Chardonnay Col·lecció de l’anyada 2016. Un vi blanc que es pot aconseguir per un PVP aproximat de 19 euros.

El millor de la regió del Priorat, l’Etern negre 2016 de Ritme celler (DOQ), que es pot aconseguir per un preu de venda al públic d’uns 45 euros.

De Costers del Segre, ha destacat el Saó Expressiu 2018 del celler Mas Blanch i Jové. Un vi negre que es pot comprar per un preu aproximat de 20 euros.

A l’Empordà, el vi que més ha convençut el jurat en el tast a cegues ha estat Sa Illa 2017 de Cellers d’en Guilla. Un vi negre que es pot aconseguir per un preu aproximat de 35 euros.

L’Analema Negre de Nit 2018, d’Antigva, ha estat el vi millor puntuat, i per tant, encapçala el rànquing, dels vins nascuts a la zona del Montsant. El preu de venda al públic aproximat d’aquest vi és de 50 euros.

Per últim, i entre els deu millors caves han destacat, en aquest ordre, el Rovellats Gran Reserva Col.lecció Extra brut 2015, Magnum Montesquius 1918 Gran Reserva Brut Nature 2004, el Kripta 2013, d’Agustí Torelló Mata, Varias Edición Limitada Brut Nature GR 2008, Albet i Noya Brut 21 Barrica 2016, Cava Grimau Gran Reserva 2013 i l’Estel d’Argent Extra Brut Especial GR 2015.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa