Quim Vila, propietari de la distribuïdora Vila Viniteca, ha fet llista d’aquells vins que poden acompanyar millor els diversos àpats i plats tradicionals d’aquests dies de festa.

Ho ha fet en una intervenció al programa dels matins de Rac1, on ha detallat, un a un, els diversos productes de diversos territoris vitivinícoles de l’Estat, origen, varietat i les característiques que el feien únic per gaudir i acompanyar l’escudella i carn d’olla, els rostits, els canelons i les postres, pensant per exemple en les neules o torrons.

Recuperem a continuació les referències catalanes que ha compartit aquesta vetlla.

Els vins per acompanyar l’escudella i la carn d’olla:

  • El Quintà 2019, celler Bàrbara Forés : Vi blanc. DO Terra Alta. Preu: 17,50 €
  • Cargol treu Vi 2020, celler Alemany i Corrió: Vi blanc. DO Penedès. Preu: 16,80 €
  • L’Equilibrista Blanc 2019, celler ca n’Estruch: Vi blanc. DO Catalunya. Preu: 14,95 €
  • Turó d’en Mota 2007, de Recaredo: Escumós. Corpinnat. Preu: 115,90 €

Per als rostits:

  • Salanques 2018, celler Mas Doix: Vi negre. DOQ Priorat. Preu: 33,95 €
  • Estrats 2019 de Cérvoles Celler: Vi negre. DO Costers del Segre. Preu: 53,95 €

Per acompanyar els canelons:

  • Cala Rostella 2018, del celler Espelt. Vi negre. DO Empordà. Preu: 36,90 €
  • Venus de la Figuera 2017, Venus La Universal: Vi negre. DO Montsant. Preu: 50,95 €
  • Carinyena blanca 2020 de la Família Nin-Ortiz. Planetes: Vi blanc. DOQ riorat. Preu: 34,60 €
  • Mas del Serral 2010. Escumós de Raventós i Blanch. Conca del riu Anoia. Preu: 151,25 €

Per les postres:

  • Vi dolç natural Solera 1990 de Mas Estela: Vi negre. DO Empordà. Preu: 30,95 €
  • Brut Nature 2019 Aire Rosé: Escumós. DO Cava. Preu: 13,95 €
  • Vi dolç de verema tardana 2019, de Castell del Remei. Vi blanc. DO Costers del Segre. Preu: 42,50 €

Bones festes!

Nou comentari