VadeVi
Les japoneses prefereixen el vi català amb bombolles

Aquesta setmana s’han donat a conèixer els resultats de la desena edició del Sakura Japan Women’s Wine Awards, el concurs celebrat al Japó que premia les millors referències vinícoles del món. Entre els productes que hi competien s’ha comptabilitzat fins a 4.222 referències procedents de 27 països del món. I tots ells, s’han enfrontat a un jurat format per 430 dones, totes elles de la indústria del vi del país nipó, que els han tastat a cegues i avaluat per definir els rànquings finals.

Els resultats han premiat uns 2.500 productes, entre els quals, 271 han rebut la màxima distinció, gran or; 1.420 han rebut medalla d’or; i 825 una de plata. Entre tots aquests premiats, unes quantes referències són catalanes, set de les quals, amb un gran or que, en bona part, comparteixen un tret comú: són vins amb bombolles.

Les tastadores fent l’avaluació del concurs | Foto: Sakura Awards

Double Gold – Gran Or català

Entre les màximes distincions atorgades durant aquesta desena edició hi ha set referències elaborades a Catalunya; i la major part, com dèiem, comparteixen tipologia: són vins escumosos que surten al mercat sota l’empara de la Denominació d’Origen Cava. Tot plegat, amb l’excepció d’un vi tranquil del Penedès. Es tracta dels següents productes:

  • Pere Ventura Tresor Brut Gran Reserva 2018, celler Pere Ventura (DO Cava)
  • Masia Freyé Parellada Muscat NV, de Vallformosa (DO Penedès)
  • Anna de Codorníu Blanc de Blancs NV (DO Cava)
  • Codorníu Clàssic Brut Ecològic NV (DO Cava)
  • Masia Parera Brut Rosé, de Giró Ribot NV (DO Cava)
  • Cava Jaume Serra Rosado Sleeve NV (DO Cava)
  • Rovellats Gran Reserva Masia s. XV Brut Nature 2013, de Caves Rovellats (DO Cava)

Entre la resta de premiats, medalles d’or i bronze a vins tranquils i escumosos d’arreu del país. Podeu consultar el llistat complet, tant de catalans com de la resta del món, seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa