VadeVi
La britànica Fiona Beckett recomana “un vi català deliciós”
  • CA

“Pateixo sovint quan em donen la carta de vins d’un restaurant, perquè se’m fa difícil trobar-ne un amb el qual gaudeixi tothom o que pugui acompanyar bé tot un àpat de plats diferents”. “Fins i tot, continua, quan en trobes un que creus que farà el fet, encara pateixes per si tothom estarà disposat a pagar-ne el preu”.

Així comença l’article de Fiona Beckett al diari britànic The Guardian, en el qual parla de les cartes de vins i de les dificultats de triar un producte entre la particular oferta de cada establiment. Ella ho té clar: “Gairebé sempre demano productes que no conec o que mai he tastat perquè aquesta és la millor manera de descobrir vins nous”. I puntualitza, per aquells més cauts a l’hora de decidir-se per allò desconegut: “Podeu mitigar el risc demanant-ne d’entrada una copa, ja que molts establiments us permetran tastar abans de decidir”, afegirà.

De fet, va ser així precisament com va descobrir i gaudir d’un vi català. “Al Restaurant The Old Pharmacy, a Bruton, he descobert el deliciós l’Abrunet Negre, un vi negre català alegre, cupatge de garnatxa negra i carinyena, que marida molt bé amb les tapes i aperitius”, dirà la crítica de vins del rotatiu britànica”, en dirà.

Beckett continua amb altres recomanacions a l’hora d’enfrontar-se a una carta de vins, i insisteix en què és una bona idea demanar ajuda als sommeliers dels restaurants, “que estaran encantats de fer-ho”. I, abans d’acabar, un últim element a tenir en compte: “Busqueu les anyades més antigues de qualsevol carta, perquè als supermercats acostumen a tenir les més recents, i els restaurants són els típics llocs que poden guardar una ampolla amb més llargues criances”, apunta. “Sigues un d’aquests clients que ho saben apreciar”, conclourà l’autora.

L’Abrunet de Frisach Negre

L’Abrunet de Frisach és un dels productes elaborats per aquest celler ubicat a Corbera d’Ebre, al territori de la DO Terra Alta. L’autora d’aquest article cita i recomana el negre, però la mateixa gamma també inclou un vi blanc i un rosat.

  • Origen: Corbera d’Ebre (DO Terra Alta)
  • Finca d’origen: Finca Creveta i Vall de Canelles
  • Tipus de cultiu: Agricultura Ecològica
  • Varietats: Garnatxa Negra i carinyena
  • Criança: Ciment
  • Grau alcohòlic: 13,5% vol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa