VadeVi
Luis Gutiérrez sobre l’Ermita d’Álvaro Palacios: “És realment captivadora, d’una elegància i riquesa aromàtica excepcional”
  • CA

Luis Gutiérrez ha compartit les seves impressions sobre els vins i el projecte d’Álvaro Palacios a l’article “Spain: Álvaro Palacios 2021 releases“, avançant-se a la publicació que tradicionalment dedica a les diverses regions -en aquest cas, del Priorat- que visita i tasta de l’Estat. Ho justifica així: “Com acostumo a fer amb productors destacats d’Espanya, amb Palacios no espero a publicar l’article genèric sobre els vins del Priorat, Rioja i Bierzo perquè així puc oferir informació sobre la nova anyada quan arriba al mercat“.

Entrant en matèria, contextualitza les darreres anyades repassant el clima de la regió qualificada, que “cada cop és més extrem”: “Anys d’extrems, en els quals hi va haver més garnatxa i menys carinyena, al 2019 per la calor, al 2020 pel míldiu. Així que els vins han estat més ‘garnatxeros’ que mai”.

Comenta que per Palacios el més destacat de l’anyada 2019 van ser Finca Dofí i l’Ermita. I Gutiérrez, ho confirma: “Dofí és elegant i fresc, però l’Ermita ha estat realment captivadora, excepcional. Ha merescut la meva puntuació més alta -els desitjats 100 punts- ja que només d’apropar el nas a la copa, el cor em va començar a bategar més ràpid. Bravo!”

L’Ermita és una “gran vinya classificada” que se situa al cim de la classificació oficial de vinyes al Priorat”, afegeix. Les varietats de l’anyada 2019 -73% Garnatxa, 26% carinyena i 1% varietats blanques – garnatxa blanca, macabeu i pedro ximenez- es van collir entre l’11 i el 14 d’octubre. El vi té una graduació de 15% vol, però té un pH baix que li porta frescor”.

I continua elogiant el vi: “Ofereix una increïble riquesa d’aromes, perfumades, una anyada extravertida“. És d’una precisió i elegància increïble. Un equilibri increïble. És poderós i elegant a la vegada, hi ha energia i llum. És un vi amb capes i capes, fresc i àgil, i té tot el que un gran vi hauria de tenir. Un final que mai acaba. Increïble! N’han produït 2.070 ampolles que es van embotellar durant el mes de maig d’aquest 2021.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa