Corpinnat creix cada vegda més ràpid. La setmana passada, anunciaven l’arribada de Demost, el dissetè celler que s’unia a la marca col·lectiva europea. Aquest dilluns, però dos nous elaboradors d’escumosos han decidit unir-se a les files d’aquesta marca. Amb la incorporació de Mas Bertran i AT Roca, Corpinnat assoleix els 19 cellers membres, “consolidant la seva aposta per un model obert i integrador”, han assegurat en un comunicat des de la marca col·lectiva.
Des del seu naixement el 10 d’abril del 2018, Corpinnat ha integrat els següents cellers: Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Torelló, Huguet de Can Feixes, Júlia Bernet, Mas Candí, Can Descregut, Pardas, Bufadors, Cisteller, Viader, Mas de la Basserola, Celler Kripta, Demost i, ara, Mas Bertran i AT Roca. Per la marca, aquesta és una fita que demostra que tot i tenir un dels reglaments més exigents del món, les empreses vitivinícoles catalanes que elaboren escumosos valoren el nom que ja s’ha fet la marca col·lectiva en el sector.
Dos nous cellers penedesencs únics
Fundat el 2005 per les cosines Eva Ventura i Roser Carbó, Mas Bertran va néixer com un petit projecte artesà que, amb el temps, ha crescut fins a convertir-se en un celler de referència a Sant Martí Sarroca. Des del seu origen, el seu compromís ha estat clar: preservar la terra, treballar amb respecte i elaborar vins i escumosos que expressin el paisatge del Penedès. Les seves vinyes, d’entre 20 i 70 anys, es conreen amb pràctiques sostenibles i de mínima intervenció, i tota la verema es fa manualment. Els escumosos de Mas Bertran, amb certificació ecològica i criança mínima de 24 mesos, reflecteixen una aposta ferma per la qualitat i per un estil propi que ja arriba als mercats internacionals.
A pocs quilòmetres, AT Roca continua escrivint una altra història d’arrelament i autenticitat. Creat el 2013 per Agustí Torelló Sibill i la seva família, el celler s’aixeca en els antics dominis del Monacat de Sant Sebastià dels Gorgs, un espai carregat de simbolisme i patrimoni. Des del primer dia, el projecte s’ha basat en una viticultura ecològica i regenerativa de secà, verema manual i enologia de mínima intervenció. Els seus escumosos de llarga criança i 100% Brut Nature són l’expressió d’una filosofia que busca transmetre l’essència del lloc i la biodiversitat del seu entorn.