VadeVi
Els millors vins catalans per menys de 25€, segons la premsa britànica
  • CA

La capçalera britànica Decanter ha seleccionat sis vins catalans per a la seva llista de vint vins de l’Estat que es poden adquirir per menys de 20 lliures esterlines, aproximadament 23,7€. La revista destaca que, si l’Estat sempre ha estat conegut per la seva excel·lent relació qualitat preu, continua sent “sorprenent” veure quina qualitat es pot aconseguir amb una inversió relativament petita.

El cava ha estat un dels grans triomfadors de la selecció de ‘Decanter’

La llista destaca la gran presència de varietats autòctones juntament amb altres d’internacionals i la capacitat que tenen aquests vins per maridar amb qualsevol tipus d’aliments, cosa que els fa ideals pels àpats si es para una mica d’atenció a l’hora de seleccionar quin producte és el més adient per a cada tipus de menjar.

D’entre els sis vins seleccionats, se’n poden extreure dos vencedors clars en aquesta categoria. D’una banda, els escumosos de la DO Cava, que formen la meitat de la tria feta per la revista. De l’altra, el celler Jean Leon, dirigit per Mireia Torres, dos productes del qual han entrat en aquesta llista que combina la qualitat i el preu per trobar les propostes més atractives del panorama vitivinícola de l’estat espanyol.

El celler Jean Leon, amb dues referències, ha estat un dels més reconeguts pel mitjà

Pel que fa als caves triats per la revista britànica, són els següents:

  • Juvé i Camps Singular, un monovarietal 100% xarel·lo amb 36 mesos en ampolla.
  • Agustí Torelló Mata, Brut Reserva 2017, fet amb macabeu, parellada i xarel·lo de vinyes orgàniques d’entre 30 i 40 anys.
  • Castell de Perelada Brut Reserva 2018, fet amb les varietats tradicionals i provinent de vinyes velles.

I en l’apartat de vins tranquils, ‘Decanter’ ha seleccionat els productes catalans següents:

  • Jean Leon Vinya Gigi Chardonnay 2018, un dels primers chardonnays que es va fer a l’Estat, amb vinyes plantades el 1971.
  • Loxarel A Pèl Blanc Xarel·lo Ancestral 2016, provinent de l’agricultura biodinàmica i envellit en àmfora.
  • Jean Leon Vinya Le Havre Cabernet Sauvignon Reserva 2015, provinent de vinyes plantades el 1968.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa