VadeVi
‘National Geographic’ recomana els vins d’un celler de l’Empordà
  • CA

La revista National Geograhic posa la mirada sobre Catalunya en un dels seus darrers reportatges. El títol ja dona moltes pistes sobre el contingut: “Sis de les millors experiències als Pirineus de Catalunya“, només a un pas de la capital catalana, apuntaran.

Al nord de Barcelona s’hi alcen muntanyes cobertes de neu i les valls verdes dels Pirineus on s’hi pot practicar des del descens en caiac pel riu, a ciclisme de muntanya, ioga o senderisme”, diuen a l’inici de l’article, “una bona una manera de reconnectar amb la naturalesa a Catalunya”, afegiran.

En aquest punt, comença el recorregut per aquestes experiències. I en la primera opció, introdueix el concepte de l’enocaiac referint-se a la pràctica d’una activitat de descens pel riu en caiac que es completaria amb un tast de vins per acabar la jornada.

“Com el mateix nom indica, es tracta d’una proposta que combina esport amb una activitat de tast de vins. Menciona les exuberants vinyes de l’Alt Empordà, ubicades a només dues hores al nord de Barcelona; i quan entra al detall del tast de vins, menciona un petit celler familiar que elabora vins i oli d’oliva ecològics. Es refereix, al celler Mas Vida.

Estan ubicats al municipi empordanès de Cistella i tenen al mercat, a part dels olis que menciona l’article, vins de la gamma Vida blanc (sauvignon blanc), rosa (merlot) i negre (merlot, carinyena i ull de llebre); el Vida Nua (cabernet sauvignon) i el Somm (chardonnay); i el Mas Vida 23, d’estil més clàssic, a partir del cupatge de merlot i cabernet sauvignon.

La resta de propostes que detalla l’article tenen a veure amb el senderisme entre la zona volcànica de La Garrotxa o la possibilitat de fer excursions amb raquetes de neu pels diversos cims de la zona. També destaca l’opció de fer ioga en un entorn de natura o bosc, sortir a fer un passeig o una caminada per territoris rurals o fer un recorregut en bicicleta per La Cerdanya.

El missatge, insisteixen, és aquest: gaudir d’experiències que tenen un nexe comú: permeten “reconnectar-se amb la natura” mentre es gaudeix d’una activitat en un entorn especial com és la zona dels Pirineus catalans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa