VadeVi
Un negre amb criança i un escumós del Penedès, millors vins del Girovi’22
  • CA

Girovi, el tradicional concurs de vins, escumosos i vermuts de Catalunya, ha celebrat aquest dissabte 26 de març a l’Hotel Carlemany de Girona la seva XXVII edició.

A les taules, enòlegs, sommeliers, elaboradors, comerciants, restauradors i consumidors han format part d’un jurat que ha tastat a cegues totes mostres que competien al concurs i que ha determinat els vins guardonats en cadascuna de les categories. que repassem a continuació: blancs joves, blancs fusta, blancs especials, rosats, negres joves, negres criança curta, negres criança, negres reserva, dolços, vins escumosos, vins escumosos rosats i vermuts.

Pel que fa als premis, s’ha distingit els vins millor puntuats en cada categoria amb les Medalles de Catalunya Gran Or, Or i Argent; i també reben una distinció especial els millors vins elaborats a les comarques gironines, a qui es lliura en aquest cas les Fulles de Girona gran or, or i argent.

Entre els millors dels millors, hi ha hagut dues mostres han despuntat i aconseguit les millors puntuacions de l’edició. Es tracta de:

  • FINCA BARQUERES, un vi negre de criança 2018, del Celler Tomàs Cusiné (Denominació d’Origen Costers del Segre)
  • GRAMONA LA CUVEÉ, vi escumós Corpinnat Brut Gran Reserva 2017, del celler penedesenc Gramona.

Podeu consultar el llistat complet de guanyadors en les medalles de Catalunya, aquí.

I teniu complet el llistat de vins premiats amb les medalles Fulles de Girona, aquí.

Núria de Montargull Rosat, reconeguda per l’originalitat de la seva etiqueta | Girovi

Per altra banda, les etiquetes més ben valorades per la seva originalitat, segons el jurat, han estat:

  • Entre els vins tranquils: Núria de Montargull Rosat, del Celler Miquel Pons, DO Penedès.
  • Dels vins escumosos: Gran Rigau Brut Nature Reserva, del Celler Freixa Rigau, DO Cava.
  • De vermuts: Dos Déus Origins Reserve Red, del Celler Priorat B&D Lab.

Concurs Girovi 2021
Concurs Girovi 2021 | Girovi

Des de 1995, un concurs amb llarga trajectòria

El certamen va ser creat l’any 1995 per Agustí Ensesa, fundador de l’Escola de Tastavins del Gironès amb l’objectiu de fer promoció dels vins catalans, i està homologat per Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya; a més a més, compta amb el suport de la Diputació de Girona, de l’Ajuntament de Girona, l’INCAVI, la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona, l’Associació Catalana de Sommeliers, la Federació d’Associacions d’Hosteleria i l’Agència de transports Corcoy de Girona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa