VadeVi
Nit d’Estrelles: Enoturisme amb ànima a Família Torres

L’enoturisme s’ha fet un lloc en molts cellers com a nova pota de la diversificació de negoci. 451 empreses vitivinícoles de Catalunya ja gestionen visites guiades, tasts i tota mena d’experiències pels consumidors. Més enllà d’un model de negoci, l’enoturisme s’ha convertit per a molts cellers en la manera perfecta de demostrar el que val una ampolla de vi i no només en l’àmbit del preu, sinó totes aquelles coses, persones i processos d’elaboració que el fan únic. Família Torres forma part dels cellers catalans que aposten per aquest model de portes obertes i asseguren que l’enoturisme és una forma de viure i compartir la cultura del vi d’una manera sostenible i respectuosa amb el territori. En altres paraules, visitar l’entorn d’on s’extreu aquella ampolla que corona les taules de casa és només una manera de veure de prop tota la cultura que hi ha darrere de la tradició catalana mil·lenària de beure vi.

Família Torres posa a l’abast dels seus consumidors una llarga llista d’activitats enoturístiques en diverses de les seves finques. Una de les més destacades, però, són les Nits d’Estrelles, una proposta única que enguany celebra una nova edició. La primera nit ja es va celebrar el 5 de juliol i la segona es planeja pel 2 d’agost a la Masia Mas Rabell, un edifici únic del segle XIV situada a Sant Martí Sarroca, al cor del Penedès. No és una activitat nova, però encaixa a la perfecció amb tot allò que s’exigeix per fer-la excel·lent. En aquest sentit, les Nits d’Estrelles han rebut diversos guardons al llarg del temps. Aquesta activitat ha estat reconeguda com una de les millors propostes d’enoturisme a escala nacional i internacional, amb guardons atorgats per institucions com la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya, la World Food Travel Association, els Wine Tourism Awards de la revista Drinks International i com a Millor Experiència Enoturística de les Rutas del Vino de España.

Aquest gran reclam enoturístic és la viva imatge del que Torres considera l’enoturisme: una manera d’explicar tot allò que t’ha de fer sentir el vi. En concret, és una experiència sensorial que combina el vi, la gastronomia, l’observació astronòmica i la música en directe. La vetllada comença a les 20:15 h amb una copa de benvinguda i un passeig entre vinyes acompanyats per astrònoms de l’Observatori Astronòmic del Parc del Garraf i els wine educators de Família Torres. D’aquesta manera, els visitants s’apropen més al principi de l’elaboració del vi i coneixen la planta que dona el fruit de tanta feina, mentre se’ls explica tot allò que cal saber de l’espai exterior.

El cicle de la vinya no és aliè als canvis del cel i la lluna es considera una part molt important del cultiu per a tots aquells cellers que implementen tècniques de viticultura biodinàmica. Els cicles lunars es connecten amb la planta i el seu estudi en conjunt permet extreure millors rendiments. És per això que l’edició d’enguany de les Nits d’Estrelles tindrà un atractiu especial. Conscients d’aquesta connexió mística, Família Torres ha habilitat un espai entre vinyes on des d’un telescopi es podrà observar la lluna i entendre la formació dels seus cràters. A més els assistents podran preparar-se per l’eclipsi total de sol del 12 d’agost de 2026, amb informació i recomanacions per viure aquest gran esdeveniment astronòmic en tota la seva plenitud.

Imatge de l'edició del 2024 de la Nit d'Estrelles de Torres / Cedida
Imatge de l’edició del 2024 de la Nit d’Estrelles de Torres / Cedida

Maridatges i gastronomia de somni

Una experiència enoturística pot englobar diferents maneres de conèixer i beure vi. No sempre tot es pot aconseguir, però en molts casos, com per exemple en les Nits d’Estrelles de Família Torres, on gastronomia, música i vins tenen el protagonisme absolut de tota la nit, a parts iguals. D’aquesta manera, amb un preu de 95 euros, els convidats gaudiran d’aquesta experiència astronòmica i d’un sopar a l’aire lliure creat especialment per a l’ocasió pel xef Sergi Millet, amb una proposta culinària basada en productes frescos i de proximitat. El menú, per descomptat, estarà harmonitzat amb una selecció de vins emblemàtics de Família Torres: Clos Ancestral i Waltraud (DO Penedès), Purgatori (DO Costers del Segre), Marimar Estate La Masía (Califòrnia) i Cuvée Esplendor de Vardon Kennett. Tot plegat, acompanyat per música en directe i el cel del Penedès com a sostre, amb l’oportunitat d’observar-lo tota la nit gràcies al telescopi situat entre vinyes.

Reserva prèvia: torres.es, tel. 938 177 330, o correu a reserves@torres.es.

Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia, un pas endavant

Catalunya és la Regió Mundial de la Gastronomia d’aquest 2025, una fita que busca demostrat tot allò que la cuina catalana pot aportar al món. Els vins, com calia esperar també formen part de la tradició del país i són exemples essencials per explicar la cultura catalana. Des de Família Torres es prenen participar en les activitats de CRMG25 no només com una adhesió simbòlica, sinó com el reflex d’un compromís amb els valors catalans i del projecte. “Formar part de Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia 2025 és una responsabilitat i una oportunitat“, recorden des de l’empresa. En aquest sentit, Família Torres reconeix la connexió que hi ha entre el vi i la gastronomia i com els dos elements formen part de la tradició de Catalunya. Segons expliquen en la seva pàgina web, l’empresa vitivinícola treballa per posicionar els vins catalans arreu del món, mentre lidera accions per pal·liar i prevenir els efectes del canvi climàtic: “Les Nits d’Estrelles o les experiències entre vinyes, i la col·laboració activa amb restauradors de primer nivell, fan de la nostra participació en el CRMG25 un pas natural i conseqüent”.

La realitat, doncs, és que la connexió entre els vins i la gastronomia és clau per a impulsar la cultura catalana al món: “La gastronomia catalana és molt més que una manera de cuinar: és una manera de viure, d’entendre el món i de relacionar-nos amb la terra, la cultura i la gent”, reflexionen des de Família Torres. Tradició, cultura, gastronomia i vins són els elements clau que CRMG25 vol destacar al llarg de l’any, una decisió que Torres implementa en part de les seves activitats enoturístiques, utilitzant així aquesta pota de la diversificació del negoci com un vehicle per demostrar tot allò que Catalunya pot oferir.

Més notícies
Notícia: Morgan Stanley i Banc Santander gestionaran la venda de Raventós Codorníu
Comparteix
El fons d'inversió nord-americà Carlyle, propietari del 68% de la companyia vitivinícola, busca aprofitar el bon moment de l'empresa per repensar-se la seva participació
Notícia: Mor l’empresari Miquel Suqué, del Grup Peralada
Comparteix
Liderava la companyia amb els seus germans Javier i Isabel
Notícia: Guia per brindar: quin escumós triar segons la coca de Sant Joan?
Comparteix
Tres escumosos per brindar segons la coca de Sant Joan que triïs per donar la benvinguda a l’estiu
Notícia: Verema 2025: entre la cicatriu i l’esperança
Comparteix
La previsió de dos enòlegs de tres zones diferents per a la verema d’enguany 2025: el primer any després de la sequera

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa