VadeVi
Nou blanc ecològic, un clàssic prioratí i un tinta amarela del Penedès

L’activitat no para al mercat del vi català, ni tan sols aquests dies en què bona part de l’acció vitivinícola està centrada en termes i finques de vinya, que es troben en plena verema. Hi ha cellers que també aquests dies han presentat novetats. En recollim tres.

Cal Ganso La Rectoria, el nou vi d’Alemany i Corrio

El celler Alemany i Corrio ha presentat el producte Cal Ganso La Rectoria, un vi negre elaborat amb el cupatge de les varietats de raïm carinyena i tinta amarela. Aquest projecte vol ser un homenatge a la casa familiar ubicada a Sant Pere Molanta que ha estat, segons el celler elaborador, “una font constant d’inspiració”.

Expliquen, a més a més, que aquest vi neix com a resultat d’anys d’investigació, experimentació i coneixement dels sòls. És el resultat d’una plantació empeltada que va començar el 2005-2006, assessorada per un vinyater de la regió del Douro, en constant observació durant anys fins el 2021, en què Irene Alemany i Laurent Corrio consideren que “ha assolit l’equilibri buscat“. I l’anyada estrena projecte.

Amb aquest nou llançament, diran, Alemany i Corrio “continua el seu viatge d’exploració” de noves maneres d’expressar la seva passió per la vinya i “la seva dedicació a la producció de vins excepcionals”.

’40 primaveres’, un blanc ecològic de Raventós Rossell

“40 Primaveres”, un blanc ecològic que ret homenatge a la biodiversitat del Penedès

El projecte familiar Raventós Rosell, situat al municipi de Masquefa, presenta un nou vi blanc ecològic elaborat amb les varietats sauvignon blanc i muscat. “40 Primaveres embotella l’essència de la biodiversitat de la vinya en cada gota, oferint una exuberant explosió de notes florals i de fruita en un fons de frescor equilibrat”, descriuran des del celler.

No obstant això, afegiran, “40 Primaveres va més enllà de ser un simple vi: és una vibrant oda a la biodiversitat” recuperada a les vinyes de la propietat a partir de l’aplicació de l’agricultura ecològica. Amb aquest nou producte, Raventós Rosell vol reafirmar la seva posició com a marca “moderna i en constant evolució”.

A més a més, esdevé “una celebració del llarg camí recorregut, una al·legoria líquida dels canvis anuals que experimenta la vinya, des de la floració fins a la pol·linització i l’activitat frenètica de les abelles i els insectes que desemboca en la collita anual”. El llançament d’aquest vi simbolitza la celebració dels prop de 40 anys de vida del projecte Raventós Rosell.

Nova anyada del Cruor, un viatge al ‘Clàssic Priorat’

El celler Casa Gran del Siurana llança l’anyada 2019 de Cruor, un vi negre “per a aquells que busquen gaudir d’un clàssic del Priorat amb identitat pròpia”, en paraules del celler elaborador. La nova anyada s’acompanya d’un canvi d’imatge i adopta un disseny, que descriuen com a “més contemporani amb il·lustracions”, de manera que “ressalten la rica herència històrica de la finca i la seva procedència”.

Cruor neix del raïm de la Finca La Fredat, una vinya estructurada en terrasses amb diferents altures i orientacions, de la qual se n’obté el cupatge de garnatxa i carinyena. Enguany, a més, s’ha incrementat lleugerament el percentatge de syrah, les característiques mediterrànies del qual “aporten -en paraules del celler- més densitat aromàtica i caràcter al vi”.

Una maceració controlada i una fermentació de catorze mesos en botes de roure francès acaben d’afinar la personalitat d’aquesta nova anyada. “Amb el nou producte i renovació d’imatge reafirmem el nostre afany per ser cada dia més exigents en la nostra dedicació per fer vins que siguin pura expressió del territori”, dirà Anna Gallisà, enòloga de Casa Gran del Siurana.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa