VadeVi
Primavera entre vinyes: enoturisme per descobrir el vi amb tots els sentits

Amb l’arribada de la primavera, el paisatge vinícola català es transforma en un escenari viu i vibrant. Les vinyes reverdeixen, les temperatures conviden a sortir i els cellers s’omplen de propostes enoturístiques que barregen natura, gastronomia i cultura. Vadevi proposa cinc experiències diferents en cellers d’arreu de Catalunya per redescobrir el vi des d’un altre punt de vista: més sensorial, més lúdic i més proper.

Aquestes cinc propostes són només una mostra de la riquesa i diversitat que ofereix l’enoturisme a Catalunya. Més enllà del tast clàssic, el món del vi s’està obrint a noves formes d’experiència, on el paisatge, la cultura i la creativitat tenen un paper protagonista. Sigui amb una copa a la mà en una torre medieval, passejant amb una alpaca, o escoltant música mentre tastes un vi, la primavera és l’estació perfecta per redescobrir que el vi, com la vida, es gaudeix millor si es viu amb tots els sentits.

Tast i passejada amb alpaques a Can Marlès (Baix Penedès)

En ple Baix Penedès, el celler Can Marlès trenca esquemes amb una proposta tan sorprenent com encantadora: una ruta entre vinyes i alpaques. Aquest celler combina la seva aposta pels vins ecològics amb una petita granja d’alpaques que conviuen amb les vinyes. L’activitat comença amb una passejada tranquil·la amb visita aquests animals simpàtics, que resulta especialment atractiva per a famílies o amants dels animals. Després, es fa una visita al celler i un tast dels seus vins. A més, ofereixen opcions per fer pícnics o rutes de senderisme per l’entorn natural que envolta la finca. Una experiència ideal per connectar amb la natura, literalment pas a pas.

Brunch entre vinyes a Can Roda (DO Alella)

A tan sols mitja hora de Barcelona, el celler Can Roda ofereix una experiència gastronòmica i paisatgística molt especial: un brunch entre vinyes. L’activitat comença amb una passejada pels camps, on s’explica la història del celler i la filosofia ecològica amb què treballen. Tot seguit, se serveix un esmorzar de productes locals en una taula a l’aire lliure, envoltada de natura i tranquil·litat. El brunch inclou un tast de tres vins del celler, amb explicacions detallades, ideal per a qui vol començar a introduir-se en el món del vi sense tecnicismes. És una proposta perfecta per a caps de setmana, especialment recomanable per a parelles o grups d’amics que busquin un pla diferent a prop de la ciutat.

Brunch entre vinyes a Can Roda (DO Alella) / Cedida
Brunch entre vinyes a Can Roda (DO Alella) / Cedida

Tast vertical en una torre medieval amb Vins de Pedra (Montblanc, Conca de Barberà)

A Montblanc, un dels pobles medievals més ben conservats de Catalunya, trobem una de les experiències més singulars de l’oferta enoturística: el tast a la torre medieval organitzat per Vins de Pedra. Aquest celler ha convertit una torre de la muralla en la seva seu, i proposa una visita que és tant un viatge pel vi com per la història. L’activitat recorre les diferents plantes de la torre, cada una ambientada d’una manera única, i culmina amb un tast al terrat, amb vistes espectaculars sobre Montblanc i la Conca de Barberà. A més de l’encant arquitectònic, els vins de Vins de Pedra destaquen per la seva personalitat i per l’etiquetatge artístic. És una proposta molt recomanable per a públic interessat en la cultura, l’art i el disseny, a més del vi.

Tast vertical en una torre medieval amb Vins de Pedra (Montblanc, Conca de Barberà) / Cedida
Tast vertical en una torre medieval amb Vins de Pedra (Montblanc, Conca de Barberà) / Cedida

Tast al capvespre entre vinyes al Celler Devinssi (Gratallops, Priorat)

Poques coses poden competir amb la màgia d’una posta de sol entre vinyes, i el Celler Devinssi ho sap molt bé. A Gratallops, al cor del Priorat, aquest celler petit i artesanal ofereix visites personalitzades que acaben amb un tast entre vinyes mentre cau el sol. L’experiència inclou una breu passejada per la finca, amb explicacions sobre la viticultura heroica que es practica al Priorat, seguida d’un tast dels seus vins amb maridatge de productes locals. És una activitat íntima, sovint limitada a grups molt reduïts, que permet gaudir del vi des d’una òptica pausada i contemplativa. Ideal per a parelles o petits grups que busquin una vivència autèntica i molt cuidada.

Tast al capvespre entre vinyes al Celler Devinssi (Gratallops, Priorat) / Cedida
Tast al capvespre entre vinyes al Celler Devinssi (Gratallops, Priorat) / Cedida

Tast sensorial a Mas Llunes (Garriguella, Alt Empordà)

Tanquem la proposta amb una experiència diferent, pensada per estimular els cinc sentits. Al celler Mas Llunes, a Garriguella, l’Empordà es viu d’una altra manera. El seu tast sensorial, reconegut com a millor activitat enoturística innovadora, combina música, imatges, textures i olors amb el tast dels vins. Cada vi es presenta en un ambient multisensorial, pensat per potenciar les emocions i la memòria sensorial. És una activitat ideal tant per a persones que comencen en el món del vi com per a aquelles que ja en tenen coneixements i volen redescobrir-lo d’una forma nova. A més, l’entorn del celler, entre vinyes i amb vista al parc natural de l’Albera, fa que l’experiència sigui completament immersiva.

Tast sensorial a Mas Llunes (Garriguella, Alt Empordà) / Cedida
Tast sensorial a Mas Llunes (Garriguella, Alt Empordà) / Cedida
Més notícies
Notícia: Rosats d’Alella per Sant Jordi
Comparteix
Una tria de vins rosats per al que és realment el dia dels enamorats a casa nostra
Notícia: Cinc llibres sobre vins imprescindibles per Sant Jordi
Comparteix
Sommeliers, experts i escriptors són els protagonistes d'aquestes recomanacions per degustar al costat d'una bona copa de vi o escumós
Notícia: S’amplia el termini d’inscripcions als Premis Vinari fins al 30 d’abril
Comparteix
Les mostres inscrites en aquesta ampliació s’hauran de lliurar directament al magatzem del concurs a Vilafranca del Penedès abans del 12 de maig
Notícia: 5 vins per maridar amb els plats de ‘take away’ més populars
Comparteix
Et deixem una proposta perquè puguis convertir una nit de menjar per emportar, sofà i pel·lícula i sofà en una experiència enològica

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa