VadeVi
Raimon Olivella serà el nou president del Vinseum

Raimon Olivella serà el nou president del Vinseum a partir del pròxim mes de maig en substitució de Joan Tarrada que ho ha estat des del juny de 2016. Així, s’acaben els dos mandats de Tarrada que permeten els estatuts de l’entitat. Olivella és director d’hostaleria i restauració de l’Abadia de Montserrat des de l’any 2014 i acumula una experiència de més de 35 anys en l’àmbit de l’hostaleria i la restauració en diversos equipaments hotelers a Catalunya i a la República Dominicana, liderant diversos projectes i treballant de formador i consultor en el mateix sector.

En una roda de premsa aquest dimarts, s’han fet un homenatge al president sortint i també s’ha celebrat l’entrada d’Olivella. En l’acte, l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero ha definit el nou president com “un vilafranquí i penedesenc pels quatre costats, un entusiasta del territori i a la vegada un professional amb una trajectòria en l’àmbit de la restauració, la gastronomia i l’hostaleria. Olivella, per la seva banda, ha agraït la confiança i s’ha mostrat il·lusionat amb el nou projecte, que vol promoure en primer lloc entre el públic local: “Vinseum ha de ser per als vilafranquins i penedesencs com les catànies, un producte que s’ofereix amb orgull”.

L'alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, l'expresident del Vinseum, Joan Tarrada i el nou president, Raimon Olivella / Cedida
L’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero, l’expresident del Vinseum, Joan Tarrada i el nou president, Raimon Olivella / Cedida

El final d’un mandat de vuit anys

Durant l’acte, no només s’ha celebrat l’entrada d’Olivella sinó que també s’ha fet valdre la bona feina que ha fet en vuit anys Tarrada. En aquest sentit, el president sortint ha vist començar i finalitzar les obres de la segona fase del projecte de reforma i ampliació del museu que ha suposat la construcció d’un edifici de nova planta que des del novembre de 2024 acull la nova exposició estable sobre les cultures del vi de Catalunya. A més, també ha liderat la junta directiva que ha impulsat la creació i la consolidació del Vilapensa, un dels cicles d’activitats més destacats amb que compta actualment el museu. Tarrada, en la seva intervenció, ha lloat l’equip del Vinseum: “Un equip fantàstic, que ha aconseguit fer el millor museu d’Europa”.

Més notícies
Notícia: Torna el Tast de les Mines: vins singulars i paisatge únic
Comparteix
Coincidint amb la Fira popular del Vi de Falset, aquest és un tast professional on hi haurà reunits tots els cellers de l’associació de Cellers de la Conca del Siurana
Notícia: El dilema entre la rendibilitat i l’experiència: vins a copes o per ampolles?
Comparteix
Gran part dels restaurants del territori encara ofereixen una carta de vins a copes força limitada, però cada vegada són més els restauradors que atorguen un paper clau a l’enologia a través les propostes gastronòmiques
Notícia: La tempesta laboral a Freixenet genera recels al vi català
Comparteix
Patronal i sindicats qüestionen els motius del gegant del cava per a l'acomiadament massiu que deixarà 180 persones al carrer
Notícia: Collites minses i futur incert: el vi entra en zona de risc
Comparteix
La producció mundial cau fins als 225,8 milions d’hectolitres el 2024, el nivell més baix des del 1961 | L’últim informe de l’Organització Internacional del Vi i la Vinya (OIV) destaca el canvi climàtic i la incertesa política com a claus del retrocés

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa