Raimon Olivella serà el nou president del Vinseum a partir del pròxim mes de maig en substitució de Joan Tarrada que ho ha estat des del juny de 2016. Així, s’acaben els dos mandats de Tarrada que permeten els estatuts de l’entitat. Olivella és director d’hostaleria i restauració de l’Abadia de Montserrat des de l’any 2014 i acumula una experiència de més de 35 anys en l’àmbit de l’hostaleria i la restauració en diversos equipaments hotelers a Catalunya i a la República Dominicana, liderant diversos projectes i treballant de formador i consultor en el mateix sector.
En una roda de premsa aquest dimarts, s’han fet un homenatge al president sortint i també s’ha celebrat l’entrada d’Olivella. En l’acte, l’alcalde de Vilafranca, Francisco Romero ha definit el nou president com “un vilafranquí i penedesenc pels quatre costats, un entusiasta del territori i a la vegada un professional amb una trajectòria en l’àmbit de la restauració, la gastronomia i l’hostaleria. Olivella, per la seva banda, ha agraït la confiança i s’ha mostrat il·lusionat amb el nou projecte, que vol promoure en primer lloc entre el públic local: “Vinseum ha de ser per als vilafranquins i penedesencs com les catànies, un producte que s’ofereix amb orgull”.

El final d’un mandat de vuit anys
Durant l’acte, no només s’ha celebrat l’entrada d’Olivella sinó que també s’ha fet valdre la bona feina que ha fet en vuit anys Tarrada. En aquest sentit, el president sortint ha vist començar i finalitzar les obres de la segona fase del projecte de reforma i ampliació del museu que ha suposat la construcció d’un edifici de nova planta que des del novembre de 2024 acull la nova exposició estable sobre les cultures del vi de Catalunya. A més, també ha liderat la junta directiva que ha impulsat la creació i la consolidació del Vilapensa, un dels cicles d’activitats més destacats amb que compta actualment el museu. Tarrada, en la seva intervenció, ha lloat l’equip del Vinseum: “Un equip fantàstic, que ha aconseguit fer el millor museu d’Europa”.