VadeVi
Rosats i marisc, la DO Conca de Barberà mostra la versatilitat del seu vi

Els vins rosats han estat infravalorats durant molt de temps. S’ha cregut de manera errònia que no tenien prou cos per ser negres ni acidesa per ser blancs. Se’ls ha considerat vins neutres, la qual cosa els ha deixat en segon pla en molts moments de la història. Lluny de ser veritat, els rosats cada vegada prenen més força com a vins per fer grans maridatges, sobretot quan es parla de marisc. Per això i amb motiu de l’any en què Catalunya és Regió Mundial de la Gastronomia, la DO Conca del Barberà organitza una jornada de maridatge per fer valdre la versatilitat dels vins rosats de la DO a l’hora de degustar-los junt amb marisc de la costa catalana.

El Palau Robert ha estat l’escenari d’aquesta aposta per fer valdre els rosats de la DO i Marta Cortizas l’encarregada de conduir un tast guiat amb degustació. Cortizas va ser la millor sommelier de Catalunya 2024 i d’Espanya 2025. Actualment, és una de les sommeliers del Celler de Can Roca. “Els vins rosats, tot i que molts cops pels sommeliers passen desapercebuts i no els tenim prou en compte, ens ofereixen unes possibilitats de maridatge infinites”, ha assegurat en unes declaracions remeses a Vadevi. L’experta també ha animat als professionals a sortir de l’establert i trencar barreres a la recerca d’aquella unió gastronòmica desitjada. En aquest sentit, s’ha convertit en la defensora dels rosats de la jornada i ha demostrat que tenen molt a aportar, sobretot maridats amb bon menjar.

La sommelier del Celler de Can Roca, Marta Cortizas / INCAVI
La sommelier del Celler de Can Roca, Marta Cortizas / INCAVI

La jornada també ha comptat amb la presència de Joan Gené, director general de l’INCAVI, que ha confirmat que “la figura del sommelier i el seu profund coneixement del producte, esdevé clau com a mediador estratègic entre el celler i el client i, a l’hora, és un prescriptor de vi català amb DO que crea confiança, genera experiència i ajuda a la tria final del consum”. Així, s’ha alçat també a favor dels rosats, tot recordant que gràcies, els prescriptors cada vegada hi ha més gent interessada pels vins de Catalunya.

Jugar amb vins i plats alternatius

L’objectiu principal de la jornada ha estat fer valdre els rosats, però també posar-los al costat d’un bon menjar que pugui reactivar la seva versatilitat. Per això, els vins rosats de la DO Conca de Barberà s’han complementat amb les creacions culinàries del Manu Núñez, xef dels restaurants Batea i Besta de Barcelona, on s’han ressaltat alguns productes gastronòmics com la gamba blanca de Barcelona, el bonítol del Mediterrani o el llagostí de Vinaròs. A més, l’acte ha tingut un format interactiu, on els assistents han pogut participar i jugar de forma activa proposant quines idees de plats alternatius creien que podien maridar millor amb els vins rosats de la DO Conca de Barberà.

Més notícies
Notícia: Les activitats que no et pots perdre del festival Vinàriament Barcelona
Comparteix
Tasts, maridatges, música i molt més del 16 al 18 de maig al Poble Espanyol
Notícia: Els escumosos catalans brillen a l’estranger mentre el cava perd terreny
Comparteix
Les exportacions de cava van caure un 7,8% en valor i un 21,3% en volum en els últims dotze mesos | Corpinnat i Clàssic Penedès reconeixen que apostar pel valor afegit és una fórmula estable
Notícia: Fires primaverenques per brindar i descobrir els vins catalans
Comparteix
Explora les millors fires de vi de Catalunya: una ruta de tastos, música i festes que no et pots perdre
Notícia: Els prescriptors del vi català: per xarxes i sense elitismes
Comparteix
La comunicació per les xarxes socials agafa un to més pròxim per trencar les barreres que han allunyat el vi del gran públic 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa