VadeVi
Un singular tast dels Closos del ’89 inaugura ‘Temps de Vi’
  • CA

Temps de Vi ja està escalfant motors per una nova edició que recupera programa i una ‘normalitat’ perduda durant la pandèmia. I per donar-ne el tret de sortida, un tast molt singular dels primers closos que es van fer al Priorat l’any 1989, aquells vins que marcarien un abans i un després a la història d’aquesta comarca. Aquest singular tast va permetre recordar aquests orígens, així com tastar-ne algunes de les referències a partir d’un tast guiat d’un dels seus principals protagonistes, René Barbier.

La jornada ha tingut lloc aquest dijous 26 de maig al Xalet del Nin de Vilanova i la Geltrú. Malgrat els closos originaris eren deu, en aquesta jornada se’n van tastar sis, els següents:

  • Clos Mogador (René Barbier)
  • Clos Baster Krug (Toni Basté)
  • Clos de l’Obac (Carles Pastrana)
  • Clos Garsed (Adrian Garsed)
  • Clos Setien (Fernando Garcia)
  • Clos Martinet (Josep Lluís Pérez)
La jornada va permetre tastar sis dels deu Closos de l’any 1989 | Z.T.

Barbier recordava els inicis, amb la compra -per part del seu sogre- d’una finca de 0,20 hectàrees en un territori, el Priorat “amb una personalitat que no deixa indiferent ningú“. “A mi el Priorat m’agradava molt, no com al meu pare”, recorda l’elaborador. De fet, apuntava, “era una finca petita, que estava a tres hores de distància, i això ja ens feia organitzar-nos per anar-hi amb amics”. La història és ben bé així, i així ho recorda Barbier, que ha estat l’evolució d’una il·lusió d’amics cap a la professionalització de molts projectes que van permetre dibuixar un nou camí en la història vitivinícola del Priorat.

Els Closos, com dèiem, van ser inicialment deu i els retalls d’històrica recorden que aquella primera anyada no es va poder qualificar dins la denominació d’origen perquè no arribaven a la mínima graduació alcohòlica que exigia aleshores la normativa. L’any següent, sí que es van reconèixer, en haver superat els 13,5% vol. Una altra curiositat sobre aquests vins és que els elaboradors es van posar d’acord en posar-los a la venda per un preu comú de 1.500 pessetes l’ampolla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa