El periodista i presentador de l”Està Passant” de TV3, Toni Soler, ha dinat i gaudit aquest cap de setmana d’un vi de la Terra Alta. “Quins vins més bons fan a la Terra Alta, xeic“, deia en un post al seu perfil d’Instagram on també hi publicava una una imatge del vi en qüestió.

Es tracta de Ma Iaia Cinta Origen, una garnatxa blanca ecològica que elabora el celler Josep Vicens, un petit projecte familiar de Gandesa. El vi és un monovarietal que fa criança amb les seves mares durant sis mesos i que neix de vinyes velles de la comarca que superen els setanta anys.

El post del presentador ha despertat molts comentaris, entre els quals, el mateix celler que de seguida li ha agraït que hagués triat un dels seus vins amb un significat “molt emotiu per a nosaltres”. I és que Ma Iaia Cinta Origen forma part d’una gamma de vins del celler que han embotellat en homenatge a l’àvia de l’actual generació, juntament amb Mon Iaio Sisco que és una carinyena també de vinyes velles que en aquest cas, recorda l’avi Sisco.

Moltes de les persones que han comentat aquesta publicació coincideixen amb Toni Soler en la tria del vi, celler i territori: “Bons vins, un paisatge únic i molt bona gent… Tot això és La Terra Alta”, deia un; o “El vi molt bo i molt bona gent” i “Doncs si!!!!😉 i no només hi ha bo el vi. El paisatge, el clima, la Fontcalda, els ports…”, sumaven d’altres veus. Fins i tot, alguna que altra reivindicació en favor de triar vins de proximitat: “En este nom segur que és boníssim, i si és de la Terra Alta, encara més. Bevem vi del terreno redeu, que tenim joies a les mans!!!”, etzibava una usuària.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa