El Celler Mas Vicenç ha incorporat un nou vi a la seva gamma que ha presentat aquesta setmana a les instal·lacions del propi celler familiar situat a Cabra del Camp. La Fonollosa, emparat sota la DO Tarragona, és un monovarietal de garnatxa negra que neix a la finca amb el mateix nom i del qual només qual se n’ha fet 635 ampolles. “L’alt contingut d’al·luvions fluvials i la influència marina dels vents de la finca -dirà Vicenç Ferré-, confereixen al vi una acidesa i frescor excepcionals, convertint-lo en un producte sedós, fi i elegant, que vol ser un referent tant del celler com de les comarques de Tarragona”.

La Fonollosa prové d’una finca situada a pocs metres del mas familiar de Mas Vicenç, a tocar del citat afluent del riu Francolí caracteritzat per aquesta abundància de còdols. L’oscil.lació tèrmica entre el dia i la nit aporta a la fruita “una frescor i acidesa molt elegants”. De fet, l’altitud de la citada vinya (prop de 450 metres sobre el nivell del mar) i la influència marítima dels vents de llevant fan que aquesta finca de garnatxa negra “sigui un dels tresors més ben guardats de Mas Vicenç”.

“Es tracta d’una connexió vital, un destí que es va escriure des del primer dia que vam descobrir aquesta vinya i l’expressió de la seva fruita. Sovint, la vida et dona senyals i els has d’escoltar i deixar-te portar. És el que m’ha passat vinificant aquesta garnatxa de còdol de riu”, en diu Ferré. La Fonollosa es comercialitza als punts de venda habituals del celler com són les botigues especialitzades i restaurants del territori i també a través de la seva botiga online i física.

Mirgin Exeo 2016 d’Alta Alella

Alta Alella ha presentat Mirgin Exeo 2016, un cava de Paratge Qualificat ecològic procedent del Paratge Vallcirera, situat al Parc Natural de Serralada de Marina. L’elaboren únicament quan l’anyada és excepcional i surt a la venda sense licor d’expedició “per a preservar al màxim la seva frescor i les seves característiques naturals”, en paraules del celler elaborador. Aquest cava neix del cupatge de pansa blanca i chardonnay, elaborat segons el mètode tradicional i amb una criança mínima de 60 mesos.

El Paratge Vallcirera, a 1.500 metres del Mediterrani, és un entorn amb diferents relleus i orientacions al terreny, que implica una gran diversitat, on conviuen zones de boscos amb pins pinyers amb malesa o garrigues, i nien espècies poc vistes a altres llocs de Catalunya, com el còlit ros o el tallarol emmascarat. També és zona de pas d’aus migratòries com els aligots vespers o els falcons marins. 

La Serralada Litoral fa que la finca estigui protegida dels vents freds del nord-est, freqüents durant l’hivern i també fa de pantalla dels vents humits de Llevant, ajudant a mantenir una humitat relativa elevada. La vinya del Paratge s’assenta sobre terres de sauló. Alta Alella Mirgin Exeo procedeix de dues parcel·les diferents, l’AX 155, de l’any 1992 amb pansa blanca; i l’AX160, de la varietat chardonnay, plantada el 1992; totes dues estan a 90 metres d’altitud i tenen orientació sud-est.

Rossinyol, nou cava de cellers Carol Vallès per aquesta tardor | cedida

Rossinyol, nou cava de Cellers Carol Vallès

Cellers Carol Vallès introdueix un nou cava a la seva gamma de vins que anomenen caves d’autor, una col·lecció de tres referències i d’edició limitada, del qual n’han fet menys de 5.000 ampolles, totes elles numerades. De cupatge 50% chardonnay i 50% pinot noir, s’elabora només en anyades seleccionades. El Rossinyol és un Gran Reserva Brut Nature.

Aquest nou cava també s’ha presentat coincidint amb aquests últims dies d’octubre en un acte on es va poder degustar maridat amb rossinyols que va cuinar el propi fundador del celler, Joan Carol. “L’esdeveniment ens ha permès reunir molts clients del celler i hem pogut tastar en primícia el gran reserva amb un bon maridatge de tardor”, compartia la directora del celler, Bet Diaz. 

El producte cava es pot adquirir en l’agrobotiga física de Can Parellada, a Subirats, o a través de la pàgina web de Cellers Carol Vallès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa