Tres nous vins d’aquesta tardor que t’agradarà conèixer

Aquesta setmana us presentem tres novetats vinícoles de cellers catalans que surten el mercat coincidint amb l’arribada dels mesos de tardor.

Marger Sumarroca, un vi de guarda que neix del cupatge de xarel·lo i macabeu

Marger Sumarroca, Vi de Guarda blanc criança

Bodegues Sumarroca presenta aquesta tardor un nou vi blanc de criança elaborat amb les varietats xarel·lo i macabeu. El raïm prové de la finca Gallego (el xarel·lo), plantada a meitats del segle passat i de la finca Bancals Miquelet (macabeu), plantada una dècada després. En tots dos casos el ceps vells han estat conduïts en vas i es veremen a mà.

Es tracta d’un vi de guarda, que pren el nom de Marger Sumarroca en honor a l’ofici de marger, un dels més arrelats a la cultura agrícola. El marger és aquell especialista que construeix els marges de pedra seca o les parets seques que delimiten els terrenys sense ús de morter. És una tècnica molt antiga utilitzada sovint en espais propensos a l’erosió on el marge de pedra esgraona el desnivell a la vegada que permet el filtrat de l’aigua.

Segura Viudas Brut Rosé, amb nova imatge i refermant l’aposta de la marca pels caves premium

Segura Viudas Brut Rosé, un cava rosat d’alta gamma

La marca treu al mercat el Segura Viudas Brut Rosé, un cava rosat que neix del cupatge de trepat, garnatxa i pinot noir amb el qual volen reafirmar la seva aposta pels caves premium. De fet, se suma a l’estratègia la nova etapa iniciada el passat mes de novembre en el qual apliquen el concepte Respecte per les arrels. Els nous dissenys combinen tradició i modernitat, amb un caràcter inconformista i creatiu que vol posar en valor la història del celler i l’excepcional qualitat de les vinyes amb les quals s’elaboren els seus vins i caves.

L’arribada del Brut Rosé ve acompanyada d’un canvi d’imatge dels caves de Segura Viudas. El Brut Reserva, Lavit, Gran Reserva i Torre Galimany han adoptat una estètica “més sofisticada, moderna i minimalista”, tot mantenint la tradició de donar protagonisme a l’escut de l’Heretat. El nou disseny s’apropa a la presentació del cava més icònic del celler, Reserva Heretat.

Codorníu Cuvée Original, fet amb garnatxa, monastrell i trepat

Codorníu Cuvée Original, oda a la tradició

Codorníu llança el Cuvée Original Rosé, la versió rosada del seu cava Cuvée Original, en homenatge al primer cava, elaborat per Josep Raventós fa gairebé 150 anys. El nou Original Rosé és un cava que s’elabora a partir de les varietats tradicionals garnatxa (50%), monastrell (25%), i trepat (25%) i envelleix nou mesos en celler.

La col·lecció Cuvée Original vol ser una oda a la tradició del cava. El Codorníu Cuvée Original, que va estrenar la col·lecció el 2020, s’elabora amb raïm autòcton del Penedès de cultiu ecològic (macabeu, xarel·lo i parellada) en la mateixa proporció que va utilitzar Josep Raventós Fatjó l’any 1872, quan va elaborar cava per primera vegada a Espanya seguint el mètode tradicional. Així va instaurar una indústria completament nova a la regió i va vincular per sempre la marca Codorníu a la història del cava. 

Nou comentari