VadeVi
Tret de sortida a la verema 2025 del celler Raimat amb bones perspectives

El celler Raimat, al Segrià, ha iniciat aquest dimarts la campanya de collita de raïm d’enguany. L’empresa vitivinícola preveu una collita “normal”, d’uns 6 milions de quilos de raïm per als vins del celler i d’uns 12 milions per a l’elaboració de cava. Així doncs, la verema es presenta amb bones perspectives i sense ser extremadament optimistes, des del celler reconeixen que hi haurà una producció correcta. Pel que fa a la qualitat, però, el director de Raimat, Joan Esteve ha assegurat que les perspectives de qualitat són “molt bones”.

La verema de Raimat ha començat una mica més tard de l’habitual, en un any de contrastos marcat per les calorades del mes de juny i nits fredes al juliol. Esteve ha explicat a l’ACN que el fred ha endarrerit una mica les feines. D’aquesta manera, les baixes temperatures han mantingut “les aromes, els àcids i les qualitats del raïm, i això fa pensar que serà un any de grans vins blancs”, ha detallat el director de l’empresa vitivinícola.

Amb unes 2.000 hectàrees de vinya de producció ecològica, el celler lleidatà confia assolir la seva mitjana productiva, que se situa al voltant dels 6 milions de quilos de raïm per als seus vins i al voltant d’uns 12 milions de quilos més per a la resta de vins de base cava. La verema ha començat amb la varietat chardonnay per a escumosos i continuarà amb el pinot noir, el xarel·lo, el chardonnay per a vi, l’albarinyo, el godello i les primeres varietats de raïm negre, que s’acabaran de collir a finals d’octubre. De fet, el celler és propietari de la vinya més gran d’Europa amb tota la seva producció certificada com a viticultura sostenible i una de les primeres a fer la verema al continent.

El director del celler Raimat, Joan Esteve, atenent els mitjans / ACN (Roger Segura)
El director del celler Raimat, Joan Esteve, atenent els mitjans / ACN (Roger Segura)

La incertesa dels aranzels

Mentre la por per les males collites a causa de la sequera amaina, els cellers catalans tenen una nova preocupació: els aranzels de Trump. “No és només l’augment d’aranzels, sinó que el canvi euro-dòlar també ens perjudica i tot plegat és un còctel que no és massa positiu, però encara és massa d’hora per avaluar si això tindrà un gran impacte en les vendes, perquè afecta de forma uniforme a tots els productors europeus i tots ens en veurem perjudicats”, ha assenyalat el director del celler. En concret, Raimat ven a Catalunya al voltant del 50% de la seva producció i la resta de mercats de la marca són l’estat espanyol, els països nòrdics, juntament amb els Estats Units, i també el Japó i la resta de països europeus.

Més notícies
Notícia: Codorníu comprarà més raïm a un preu més elevat durant la verema 2025
Comparteix
L'empresa vitivinícola catalana aplicarà novament un 'plus climàtic' i es compromet a adquirir un 50% més de fruita
Notícia: L’empresa espanyola Vintae compra una famosa marca de vermut catalana
Comparteix
Tot i l'adquisició, el Bandarra es continuarà elaborant a Casa Berger, l'històric celler del Penedès
Notícia: 5 curiositats del món del vi que (potser) no sabies
Comparteix
Per què el vi no només es beu: també es descobreix
Notícia: Chopin, el viticultor fraudulent francès que posava diòxid de carboni al vi
Comparteix
El propietari del celler situat a la 'Champange' s'enfronta a una possible pena de quatre anys de presó, tres d'inhabilitació i 100.000 euros de multa per vendre ampolles de xampany falses

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa