Aquests dies de febrer diversos cellers catalans han tret al mercat algunes novetats vinícoles que, o bé es tracta de noves anyades, alguns canvis en la vinificació o l’aposta per nous formats. Fins i tot, hi ha qui s’anima amb algun que altre canvi d’imatge.

Aquest és precisament el cas del Nèctar de Llopart, que tot just aquests dies ha presentat una nova etiqueta per un dels seus icònics vins.

El Nèctar de Llopart i l’àngel del vi

El Nèctar Terrenal de Llopart ha canviat d’imatge posant l’accent en la imatge de l‘àngel del vi, obra del pintor Ginés Liébana. L’artista va cedir una de les seves pintures a la família Llopart i ara, l’etiqueta d’aquest vi mostra un àngel que sosté una copa de vi en una mà i raïm a l’altra, “com si volgués fer-nos arribar aquest nèctar diví a la Terra”, diran des del celler.

Nèctar Terrenal és un escumós semi dolç elaborat a partir del cupatge de xarel·lo i parellada, fruit de la viticultura ecològica i de respecte amb què el celler conrea les seves vinyes en una de les zones més altes del Penedès. Incorpora un licor d’expedició parcialment envellit en bóta que li aporta el toc de dolçor òptima i les delicades pinzellades aromàtiques i gustatives que el caracteritzen.

Gamma ‘De Llevant’ i ‘De Ponent’

Els més joves d’U més U

El celler penedesenc U més U també presenta les noves anyades d’alguns dels seus vins més joves. Destaquen que són productes nascuts d’una anyada seca, marcada per la falta de pluja i un clima càlid i sec. L’enòleg del projecte, Moez Aoun, apunta que ha fet “un acompanyament íntim de la vinya durant tot el procés amb la mirada en aconseguir el producte més equilibrat i òptim”.

Entre aquestes novetats, hi ha l’Anaïs Xarel·lo i Anaïs Rosat, dos dels vins insígnia del celler; el Dahlia, aquest rosat pàl·lid elaborat a partir de la varietat garnatxa negra; i en el cas dels dos vins De Llevant i De Ponent, hi ha encara alguna novetat més.

I és que pel que fa al primer, el De Llevant, aquest any també ha innovat en quant a la tècnica d’elaboració. Amb l’objectiu de remarcar el seu caràcter varietal -fet amb Malvasia de Sitges-, un 15% d’aquest vi s’ha elaborat com a brisat, sense deixar de banda el seu procés de repòs tradicional en ou de ceràmica.

Els nous formats de ‘bag in box’ de la Cooperativa de Gandesa

La Cooperativa de Gandesa aposta pel format Bag in Box, amb DO

El Celler Cooperatiu Gandesa ha sumat a la seva oferta tres nous formats bag in box per donar cabuda a vins amb DO Terra Alta. Un blanc jove, un negre jove i un negre criança que es comercialitzen sota el nom 1919, en referència a l’any de creació de la Cooperativa. Al disseny de l’envàs es representa la silueta de la Cooperativa, obra de l’estudi gandesà Tercer Primera.

Segons els responsables de la Cooperativa, aquesta és una nova aposta per la innovació, a la qual s’hi suma l’aposta per la sostenibilitat, molt present en el seu pla estratègic per als propers anys. “Volem que tots els envasos del celler siguin tots 100% reciclats i reciclables en pocs anys”. A més a més, en el cas d’aquest Bag in box, diuen que és un format ideal per protegir el vi que es conserva en condicions òptimes fins a 6-8 setmanes un cop obert.

Els tres Bag in box es poden adquirir tant a la botiga física com en línia de la Cooperativa.

Nou escumós Reserva Superior de L’Olivera

L’Olivera fa un pas més en el plantejament dels seus escumosos per posar en valor tota la feina feta al voltant del Macabeu i ho fa canviant el perfil del seu escumós de gamma alta, L’Olivera Reserva Superior. Així, aquest escumós canvia de perfil i si fins ara estava elaborat amb Macabeu i Parellada, ara, a l’anyada 2018, es converteix en un monovarietal de Macabeu.

Del Reserva Superior n’han embotellat unes 5.200 ampolles que arriben al mercat amb certificació ecològica. Coincidint amb el canvi de perfil, també renova imatge, amb una etiqueta que ha estat elaborada per l’estudi de disseny Clase_bcn.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa