VadeVi
Un celler català, entre els 100 millors del món
  • CA

La reputada revista americana Wine & Spirits ha fet públic aquests dies d’agost un dels articles més esperats pel sector del vi: el llistat dels cent millors vins i cellers del món. El conformen productes i projectes que selecciona l’equip de tast de la revista entre milers d’elaboradors i, en el cas dels vins, després d’un tast a cegues. D’entre tots ells, els millors d’entre els millors entren a formar part dels Top 100 de l’any.

Un projecte del Penedès

En la classificació d’enguany hi figuren històrics i reconeguts cellers com Bollinger, Krug, Louis Jadot, Guigal, Sandrone, Ornellaia, Donhoff, Royal Tokaji o Graham’s, als quals acompanya, des de Catalunya Can Sumoi, el projecte més personal de Pepe Raventós al Penedès.

Segons confirma també la marca, aquest no és el primer cop que la revista reconeix la feina de Can Sumoi, ja que ha puntuat en diverses ocasions alguns dels vins que embotella. Tot i així, és la primera vegada que el projecte de vins naturals de la família Raventós i Blanc, amb només cinc anys de vida, apareix en la llista dels millors cellers.

Pepe Raventós a Can Sumoi en una imatge recent | Foto: Raventós i Blanc

Can Sumoi, by Pepe Raventós

Can Sumoi va néixer l’any 2017 “de la passió de Pepe Raventós cap als vins naturals i perseguint un dels nostres principals propòsits: recuperar varietats i vinyes perdudes al cor del Penedès“, expliquen des del projecte. Treballen amb viticultors locals i son i ecològics certificats.

El projecte pren el nom d’una finca integrada al Baix Penedès datada del 1645 a la Serra de l’Home, el Montmell, a 600 metres sobre el nivell del mar, on recuperem les 20 hectàrees de vinyes i protegim les 300 ha de bosc de la finca. Fem vi i fem ecologia; per això ajudem a protegir aquest bosc i altres pulmons verds del món.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa