VadeVi
Prescriptors britànics trien un Priorat com un dels vins destacats de 2021
  • CA

La revista Decanter continua donant veu i prestigiant vins que neixen de territori català. En un article recent, detallen la llista dels vins offbeat que més han impactat i atret al llarg del 2021 diversos redactors i col·laboradors del rotatiu britànic. “Els seus vins clàssics preferits, o els més trencadors o aquells que millor record els han deixat“, d’entre tots els que han tastat, a cegues, al llarg de l’any que tot just deixem enrere.

“Aquest tipus de vins, offbeat, amb què denominen els elaborats amb varietats poc habituals o seguint mètodes diferents, hi acostumen a ‘competir’ més blans que negres, i aquest 2021 no ha estat una excepció”, dirà una de les jutgesses Michell Cherutii-Kowal MW. “Ens hem trobat una llista de vins amb molt de caràcter, amb identitats fortes i fascinants”, afegirà.

Sigui com sigui, presenten una vintena de referències d’arreu del món on hi destaquen vins nascuts a Portugal, Croàcia, Uruguai, Àustria, la Toscana italiana…, i també s’atura a casa nostra amb la incorporació d’un vi blanc que ha convençut els paladars dels tastadors.

Es tracta del Font de la Figueras Blanc de l’anyada 2019 que el celler Clos Figueras elabora a partir del cupatge entre les varietats viognier (majoritària), garnatxa blanca i un petit percentatge de chenin blanc. La referència surt al mercat sota l’empara de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat per un preu que es pot apropar als 30 euros, i és també un vi certificat ecològic amb el segell CCPAE.

Clos Figueras, propietat des de finals del segle passat de Christopher Cannan i la seva família, que van venir a instal·lar-se al Priorat i iniciar el seu propi projecte a Catalunya seguint les recomanacions de René Barbier. La filla, Anne Cannan també forma part d’un projecte que s’ha posicionat com un dels elaboradors de referència de Gratallops.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa