VadeVi
Un vi del Priorat ‘fa d’extra’ en una sèrie sueca de Netflix
  • CA

Les plataformes de sèries i pel·lícules són una font inesgotable de continguts audiovisuals, on a diari s’hi pengen i faciliten l’accés a centenars de novetats per a tots els gustos. El vi és un producte habitual que acompanya trames de molts protagonistes, i malgrat no sempre és fàcil identificar etiquetes o marques, en una de les sèries que actualment es poden veure a Netflix, ha quedat molt evident que els agrada el vi del Priorat.

Fotograma del moment en què s’identifica clarament caixes de vi Maius | captura

‘Una família unida” (títol original Bonus Familjen) és una tragicomèdia sueca que narra les aventures d’una família que s’enfronta a les complicacions del dia a dia. Protagonitzada per Vera Vitali, Erik Johansson, Fredrik Hallgren, en la qual la trama gira entorn la vida familiar d’una parella amb els seus fills que s’enfronta a canvis i desafiaments emocionals, així com complicacions en el dia a dia. Ja van per la quarta temporada [aquí podeu recuperar el tràiler].

Gairebé al final del primer capítol de la primera temporada hi surt l’escena amb el vi prioratí. Es tracta d’un moment en què es pot veure molt clarament com un dels personatges entra a escena carregat amb una caixa de vi Maius.

Segons avançava el diari Tot Sant Cugat, Suècia és un dels països on el celler més exporta aquest producte. “Exportem molt a Suècia, també a Holanda, a Polònia o a Suïssa, i el propietari del distribuïdor que tenim a Suècia Sophronie està molt vinculat a la vida cultural d’Estocolm. És l’única explicació que hi veig”, comentava en Josep Gómez, del projecte vinícola. “No era res preparat i ara ens hem enganxat a la sèrie”, va afegir.

Maius és un projecte que té els orígens a meitats del segle XIX a Sant Cugat del Vallès, on el pare de l’actual generació hi gestionava una botiga de vins a doll. Actualment, el fill s’encarrega de l’elaboració i el disseny dels productes, que neixen al Priorat, veient la primera anyada al mercat l’any 2004. Els terrenys on hi ha les vinyes estan al municipi de La Morera de Montsant i es coneixen amb el nom El Barranc de la Bruixa.

Actualment, la marca té al mercat dos vins negres que surten sota l’empara de la DOQ Priorat: el Maius Assemblage, elaborat amb un cupatge de garnatxa, carinyena i cabernet sauvignon, i el Maius Clàssic, que utilitza les mateixes varietats, però amb diferents percentatges malgrat comparteixen la garnatxa com a prioritària. Són vins que es poden aconseguir per preus que van des dels 10€ en el cas del primer vi, i per uns 18€, el segon.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa