VadeVi
Un vi “meravellós” per la tardor que es fa al Priorat
  • CA

“És temps de la carbasses, de porc rostit i de llars de foc, però si pensem en el vi, amb quin ens quedem?”, es pregunta el periodista del diari britànic The Drink Business Patrick Schmitt. I dibuixa la resposta en forma de llista on hi recomana elaboracions que han destacat en un tast a cegues organitzat pel rotatiu coincidint amb l’arribada de la tardor.

El resultat, diran, és “un conjunt de meravelles d’Itàlia, blancs i vermells emocionants, generosos i equilibrats de Grècia, algun Rioja fantàstic” i un vi que neix en terres catalanes, concretament en un entorn privilegiat del Priorat.

Scala Dei Cartoixa 2017 s’enduu una medalla d’or en aquest tast, i esdevé un dels vins altament recomanats per destapar i gaudir aquests dies de tardor. Elaborat pel celler històric Scala Dei, és un vi negre amb criança que s’elabora a partir d’un cupatge de garnatxa i carinyena.

“Aquest vi negre del Priorat és meravellós“, dirà el periodista. “La combinació de vinyes velles, sòls de pissarra blava erosionada, dies càlids, nits fresques i vinificació hàbil han donat com a resultat un producte deliciós, amb capes de sabor que recorden des de la cirera fins les prunes morades, amb tocs de xocolata negra, regalèssia, pebre blanc i cedre. Té una estructura meravellosa, de tanins fins i una acidesa brillant”.

“Un company ideal per a la carn de porc ibèric rostit amb molt de cruixent”, conclourà.

Scala Dei Cartoixa 2017, un vi recomanat per donar la benvinguda a la tardor | celler

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa