VadeVi
Un vi català “bé de preu”, recomanat per la premsa irlandesa
  • CA

Sempre s’ha dit que el mes de gener és un dels més complicats d’afrontar. Les persones afortunades -que n’han gaudit- tornen de les vacances de Nadal amb aquella sensació equivalent a la tornada al dels petits a l’escola, i a més a més, són moltes -massa- les càrregues a la targeta de crèdit que se sumen als petits excessos que ens hem regalat precisament per ser els dies que són.

Aquesta mateixa reflexió la fa el periodista irlandès John Wilson, qui signa un article al diari The Irish Times on es pregunta i així ho trasllada al lector si al mes de febrer ja “podem tornar als hàbits de consum anteriors”. Ell confessa reprendre el camí de la moderació, diu, “perquè els darrers mesos de 2021 he incomplert les seves pròpies regles de consum d’alcohol“. “Podria culpar la pandèmia i les festes de Nadal, dirà, o també a les nits fosques i les temperatures d’hivern”. Sigui com sigui, es planteja per aquest 2022 “beure millor”, i com a mínim aquests primers dies d’any, ajustar-se amb la despesa.

Parlant de vins amb una bona relació qualitat-preu, menciona els Bag in Box; també s’apunta la idea de triar vins més ecològics i biodinàmics i també insisteix en la importància de donar suport a productors i regions on s’està fent un esforç considerable en quant a la reducció de la seva petjada de carboni. Per allò de contribuir a fer (o deixar) un món millor. I a continuació, recomana quatre vins “aptes per a totes les butxaques”, que es poden aconseguir per un preu que oscil·la entre els 10 i els 15 euros. “Tots ells disponibles a Irlanda”, afegirà per ajudar els lectors a trobar l’ampolla.

Un dels vins de la llista és català, el Viña Sol Original de l’anyada 2020 de Família Torres. Per un preu que va dels 9,50 als 12,50€, es pot gaudir segons l’articulista “d’un vi lleuger i refrescant amb records a llima i pera, ideal per gaudir durant l’aperitiu o per acompanyar un menú a base de marisc lleuger, o potser algun llenguado a la planxa”, apunta Wilson.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa