VadeVi
El vi català es converteix en protagonista de la Mercè

El vi català és un dels grans representants de la cultura enogastronòmica del país. Cada vegada hi ha més persones que s’interessen per aquest producte i la seva manera d’elaborar-se. El vi ja forma part de la vida dels catalans, però també es cola en les seves festes. És per això que diversos cellers d’arreu del territori aniran a passar les festes de la Mercè a Barcelona en una jornada especial que vol posar en valor la cultura vitivinícola del país.

L’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, amb la col·laboració de les dotze denominacions d’origen catalanes, organitza aquesta jornada divulgativa i cultural que tindrà lloc el pròxim dimecres 24 de setembre als jardins del Palau Robert de la capital catalana, en un horari ininterromput d’11:00 a 20:00 h. L’acte té per objectiu apropar els vins catalans al seu públic més pròxim: els ciutadans de Catalunya. Així doncs, aquest esdeveniment -emmarcat dins del calendari d’activitats de la Regió Mundial de la Gastronomia 2025- busca acollir el màxim de barcelonins, catalans i estrangers en diverses localitzacions de la ciutat per fer-los tastar els millors vins de Catalunya. Tot i que les Denominacions d’Origen tindran diferents espais per oferir al seu públic entre quatre i sis referències vitivinícoles que representin el territori, l’acte final serà al Palau Robert.

Cartell de l'esdeveniment de vi català a les Festes de la Mercè / Cedida
Cartell de l’esdeveniment de vi català a les Festes de la Mercè / Cedida

Desenes d’activitats, tasts i menjar

El bon vi sempre s’ha de degustar acompanyat de bon menjar i els catalans són experts en maridatge. És per això que la jornada comptarà amb una oferta gastronòmica complementària basada en 12 tapes, amb l’objectiu d’incidir en la qualitat i tipicitat del producte de proximitat del territori de cadascuna de les 12 Denominacions d’Origen. La idea és que els assistents puguin combinar-ho amb els vins i potenciar-ne els seus matisos i sabors. Aquests tastos de vi i tapes es podran fer adquirint anticipadament uns tiquets, en aquest enllaç.

Més notícies
Notícia: La incertesa mundial assota el valor del vi català a l’estranger
Comparteix
Catalunya pateix una de les davallades més fortes de la dècada amb una caiguda 3,5% de la facturació i d'un 12,6% les vendes de vi en mercats internacionals
Notícia: Brindar amb els últims raigs de sol: 5 vins per portar l’estiu a la copa
Comparteix
Emma Benet, fundadora del Club DonesVi, ens proposa una guia de maridatges amb cinc vins per capturar l’essència de l’estiu
Notícia: Bombolles de la muntanya: la nova generació d’escumosos d’Albet i Noya
Comparteix
El celler penedesenc estrena Les Nords i Les Granes, dos escumosos que encapsulen la dualitat del territori i obren una nova etapa marcada pel terroir i la memòria de les varietats autòctones
Notícia: Nova fornada de formació per a professionals i amants del vi
Comparteix
L’Escola d’Enoturisme aposta per reforçar el tast, incorporar tendències com els vins sense alcohol i oferir nous cursos arreu del territori

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa