El vi català és un dels grans representants de la cultura enogastronòmica del país. Cada vegada hi ha més persones que s’interessen per aquest producte i la seva manera d’elaborar-se. El vi ja forma part de la vida dels catalans, però també es cola en les seves festes. És per això que diversos cellers d’arreu del territori aniran a passar les festes de la Mercè a Barcelona en una jornada especial que vol posar en valor la cultura vitivinícola del país.
L’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, amb la col·laboració de les dotze denominacions d’origen catalanes, organitza aquesta jornada divulgativa i cultural que tindrà lloc el pròxim dimecres 24 de setembre als jardins del Palau Robert de la capital catalana, en un horari ininterromput d’11:00 a 20:00 h. L’acte té per objectiu apropar els vins catalans al seu públic més pròxim: els ciutadans de Catalunya. Així doncs, aquest esdeveniment -emmarcat dins del calendari d’activitats de la Regió Mundial de la Gastronomia 2025- busca acollir el màxim de barcelonins, catalans i estrangers en diverses localitzacions de la ciutat per fer-los tastar els millors vins de Catalunya. Tot i que les Denominacions d’Origen tindran diferents espais per oferir al seu públic entre quatre i sis referències vitivinícoles que representin el territori, l’acte final serà al Palau Robert.

Desenes d’activitats, tasts i menjar
El bon vi sempre s’ha de degustar acompanyat de bon menjar i els catalans són experts en maridatge. És per això que la jornada comptarà amb una oferta gastronòmica complementària basada en 12 tapes, amb l’objectiu d’incidir en la qualitat i tipicitat del producte de proximitat del territori de cadascuna de les 12 Denominacions d’Origen. La idea és que els assistents puguin combinar-ho amb els vins i potenciar-ne els seus matisos i sabors. Aquests tastos de vi i tapes es podran fer adquirint anticipadament uns tiquets, en aquest enllaç.