VadeVi
Un vi del Priorat, entre els 100 millors del món

La revista nord-americana Wines and Spirits ha inclòs un vi del Priorat a la seva llista dels 100 millors del món del 2022. Ha destacat amb 92 punts i rebut la distinció de best buy per la seva “excel·lent relació qualitat-preu“. Estem parlant del Giné Giné 2019, un vi negre del celler Buil & Giné que s’elabora a partir d’un cupatge de garnatxa i carinyena i que surt al mercat per un preu aproximat de 16 euros.

El Giné Giné manté el cupatge original de la primera anyada, la de 1996. Combina el raïm collit, a parts iguals, de vinyes relativament joves (fins a trenta anys) i vinyes velles. I això és en part el que justifica la menció, segons Wine & Spirits. “Aquest 2019 és madur, amb un fons mineral i terrós que remet al terrer; s’hi tasta la intensa calor de l’estiu en les notes de pebre negre. La fruita és melosa i evolvent; xocolata i tanins polits en un Priorat golós per gaudir en un bon àpat” (Wine & Spirits: edició Especial de Tardor, 27 de setembre de 2022), afegiran des del rotatiu.

Els cent vins d’aquesta classificació són el resultat d’una selecció feta pel panell de tast i crítics de Wine & Spirits dels que consideren més distintius d’un tast a cegues entre més d’onze mil vins de tot el món. Aquest reconeixement se suma al rebut l’any passat, amb l’anyada 2018 del mateix Giné Giné que també va entrar a la mateixa classificació.

Els britànics inclouen un Priorat a la llista de millors vins per la tardor

La revista ‘Decanterrecomana aquest mateix vi com un dels indispensables per prendre durant aquests mesos de tardor. La tria s’ha fet a partir dels premis del Decanter Retailer organitzats per The Wine Society en la qual, segons el rotatiu, “descobreixen qualitat, valor i producte pocs coneguts, però molt interessants”, com aquest Giné Giné, diran. “Les nits fredes i fosques ho agrairan”, apunten.

Un vi icònic de Buil & Giné

Giné Giné és un vi icònic per Buil & Giné, ja que és el primer que el celler de Gratallops va començar a elaborar, i abandera l’entrada al mercat de la marca el 1996. Segons la marca, aquest vi representa la introducció al Priorat, “un vi concebut per donar a conèixer l’essència del Priorat a través dels seus trets més distintius, varietats locals, terrer i mineralitat, i a l’abast de tothom”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa