VadeVi
[vídeo] Consells per refredar correctament una ampolla de vi
  • CA

És tanta la calor que fa, que no ens ha de sorprendre desitjar coses fredes, pensar en dutxes d’aigua freda o imaginar-nos en viatges a països nòrdics. Tot sigui per recuperar aquella sensació de fred que ja gairebé no recordem. A més a més, busquem també el plaer en begudes ben fresques, servides a bona temperatura, oferint ben bé un maridatge de contrast amb aquest entorn estiuenc.

Com som gent de vi, bé ho sabeu, hem pensat que podria ser d’interès compartir alguns consells sobre com refredar un vi jove, perquè sempre està bé tenir-lo a punt per gaudir d’un moment de consum òptim. Aquí un vídeo amb alguns tips a tenir presents.

El sommelier Ramon Roset parla bàsicament de tres mètodes, perquè “per gaudir d’un vi, és molt important prendre’l a temperatura adient”.

  1. Posar-lo a la nevera demana unes 48 hores per tenir-lo a punt.
  2. Si tenim més pressa, se’n pot anar al congelador, on podríem aconseguir la temperatura ideal amb uns trenta minuts, malgrat seria el camí que “caldria evitar” sempre que sigui possible, segons recomana el sommelier.
  3. “La millor manera”, dirà, sempre és refredar-lo amb una glaçonera. I com es fa? S’hi posen uns 8-10 glaçons, se n’omple la meitat amb aigua i en aproximadament 25 minuts haurem aconseguit la temperatura idònia per gaudir-ne.
La temperatura de servei és important per gaudir del consum del producte | cedida

Temperatures òptimes de servei/ consum

  • Vins blancs, rosats i escumosos joves: 5-6ºC
  • Vins negres joves: 14ºC

És important tenir present que si servim o consumim el vi molt fred, per sota els 4ºC, serà més difícil percebre’n les aromes; i si ho fem per sobre els 20ºC, notarem més l’alcohol del vi.

Els Premis Vinari, senyalitzats a Bonpreu Esclat | cedida

Bonpreu i Esclat, amb els vins catalans

Bonpreu i Esclat i els Premis Vinari han sumat sinergies en els últims set anys amb l’objectiu comú de promocionar els vins catalans. Aquest mes de juny han renovat un cop més aquesta col·laboració per tal de continuar donant veu de manera conjunta a accions que tenen els vins catalans, especialment aquells que han estat guardonats als Premis Vinari. 

Aquest acord es concreta en diverses accions físiques com el suport a la Fira de vins del concurs a Rubí, així com amb el fet de senyalitzar aquelles referències que han estat guardonades amb algun premi entre la seva gamma de vins de les botigues.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa