VadeVi
[vídeo] El gastrònom Pep Palau recomana Castell d’Encús
  • CA

“La meva recomanació per aquestes festes és un Quest de l’anyada 2016 del celler Castell d’Encús“. El reconegut gastrònom català, Pep Palau, i codirector del Fòrum Gastronòmic, se suma a la iniciativa de recomanar un vi català per acompanyar els menús de Nadal, cap d’any i Reis i es decanta per un dels negres del celler del Pallars, nascut del cupatge entre diverses varietats, com són cabernet sauvignon, cabernet franc, petit verdot i merlot.

​Palau en recorda un fet significatiu i és que fermenta en cubs de pedra del segle XII, a l’aire lliure, en un entorn molt especial i ple d’història, que per les persones afortunades que s’hi apropen, poden aprendre i escoltar de la veu del propi responsable i ideòleg del projecte, Raül Bobet.

“Que en gaudiu en la millor companyia”, ens desitja Pep Palau.

Si encara us falten motius per decidir-vos, feu una escapada al Devici de Vic i demaneu-ne una copa, perquè allí el trobareu a la carta. Una carta, per cert, especialment cuidada, amb una bona selecció i representació de vins d’arreu del país i més enllà que, com ells mateixos defensen, provenen d’una viticultura respectuosa i compromesa.

Castell d’Encús, un celler amb molta història i recorregut del qual en parla així el propietari i alma mater, Raül Bobet:

El projecte de Castell d’Encús es gesta durant vàries dècades d’aprenentatge i meditació. No és més que la persecució d’un somni a través d’un llarg camí -sens fi- que representa un repte i alhora una obsessió per fer vins elegants i frescos a través de la recerca i experimentació i que descriguin el nostre paisatge, clima, costums… El nostre emplaçament al Pirineu lleidatà exemplifica molt bé la nostra proposta.

Ubicat a Talarn, a la comarca del Pallars Jussà, dona vida a referències reconegudes, més enllà del Quest, com l’Ekam (riesling i albarinyo), el Jhana (merlot i petit verdot) o l’escumós Täika, elaborat amb les varietats semillon i sauvignon blanc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa