“Recordo perfectament com aquest vi destacava en una carta de vins de Madrid, no només per ser català, sinó per estar etiquetat en català, cosa que en aquella època, a primers dels 90, no era massa habitual ni tan sols a casa nostra”, explica l’editor del Grup El Món, Salvador Cot. Sigui com sigui, continua, “em va cridar l’atenció entre una pila de Riojas i Riberas“.

I aquest vi, uns anys més tard, s’ha donat la circumstància que en el marc de la segona edició dels Premis Vinari, va ser considerat per un jurat professional -i després de diversos tastos a cegues- com el millor vi de Catalunya de l’any. Això va ser al 2014. Es tracta d’un cupatge de Garnatxa negra (varietat majoritària), cabernet sauvignon i sirà en menor proporció que elabora el celler Xavier Clua des del municipi de Vilalba dels Arcs, a la Terra Alta.

Ara, a punt per entrar al 2022, aquest vi negre que està al mercat amb l’anyada 2017, pot ser una bona recomanació per destapar i compartir coincidint amb els àpats de festa. “Us farà quedar bé i us agradarà molt si el tasteu!“, afegeix.

Que aquest any nou sigui “nou” de veritat“, desitja, alhora que unes bones festes per a tothom.

Nou comentari