VadeVi
L’alumnat d’FPO Dual posa en pràctica un servei de sala amb públic real
  • CA

Aquests últims dies de juliol l’Escola d’Enoturisme de Catalunya ha acollit un acte especial amb l’alumnat del programa FPO DUAL que està cursant el Certificat de Professionalitat en Servei de Restaurants amb especialització Enoturística.

Els i les estudiants van simular un treball a la sala d’un restaurant per posar en pràctica els continguts apresos fins ara en la formació. El servei va incloure una copa de benvinguda, un assortit d’embotits, truites, formatges de diferents tipus i uns postres com fruita i dolços que tancaven el menú. Tot plegat, aprenent de maridatges a partir de la combinació dels àpats amb dos vins.

La jornada va comptar amb l’assistència de l’equip de l’Escola i la participació de l’alumnat del curs d’anglès enoturístic, fent el rol de ‘públic real’.

Formació dirigida a joves en atur

Aquest curs, que va començar el passat 14 de març, és un programa de formació professional per a l’ocupació en format dual que va posar en marxa el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), el qual ha permès contractar a joves en situació d’atur que reben una formació que els permeti obtenir un certificat de professionalitat, al mateix temps que estan contractats, per tant amb un contracte laboral remunerat, per una empresa durant 12 mesos.

Va néixer amb l’objectiu de millorar, a través de la formació, l’ocupabilitat de les persones joves, especialment de les que no disposen de qualificació professional, que són les més afectades per l’atur i la precarietat.

El proper mes de setembre reprendran la formació, que s’allargarà fins el proper mes de març de 2023, al mateix temps que treballen a l’empresa.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa