VadeVi
Cobrar mentre t’especialitzes en enoturisme a través de la formació DUAL
  • CA

Una de les particularitats de la formació DUAL és que permet aplicar tot l’aprenentatge teòric a la pràctica, alhora que sumar l’experiència professional treballant en aquelles empreses que algun dia poden ser dipositàries dels talents acabats de graduar. Des de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, amb seu a Vilafranca del Penedès, han convertit aquesta oferta en una de les màximes del seu calendari formatiu, en el sentit que creuen i fan una aposta molt decidida per incloure aquesta especialitat en el seu currículum.

La directora del centre, Ester Garcia, n’explica el motiu: “És una excel·lent manera de conjugar estudiants i empreses que tenen necessitats ocupacionals”, comenta a Vadevi. I d’aquesta manera, afegeix, podem donar “una doble resposta“. D’una banda, a l’estudiant que s’està formant per entrar al mercat laboral; i, de l’altra, a l’empresa que pot necessitar incorporar personal format i especialitzat. “Es tracta d’una estratègia que permet crear i consolidar una xarxa, i creiem que això és un valor necessari i segur”, afegirà.

L’Escola, impulsora del FPO-DUAL del SOC

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya és impulsora del projecte de FPO-DUAL del SOC. En aquest sentit, ofereix el Certificat de Professionalitat de Serveis de Restauració, amb especialitat enoturística i d’organització d’esdeveniments. “Un projecte que permet cobrar per formar-te”, diran a tall de presentació del curs. Perquè, com explicàvem unes línies abans, els estudis es combinen amb la feina en restaurants, cellers amb servei de restauració o bars i botigues de vins amb servei de restauració. Tot plegat, amb un detall important que cal ressaltar: aquestes tasques es fan amb contracte laboral de 12 mesos, remunerat, i acreditant més de 500 hores.

Qui el pot cursar?

Aquest programa té l’objectiu de millorar, a través de la formació, l’ocupabilitat de les persones joves, especialment de les que no disposen de qualificació professional, que són les més afectades per l’atur i la precarietat. Per això es dirigeix a joves d’entre 18 i 29 anys que tinguin una titulació mínima de l’ESO, no sent exemptes altres titulacions superiors. A més a més, és requisit indispensable que les persones interessades estiguin inscrites al SOC com a demandants d’ocupació no ocupades (DONO).

Durada i competències a desenvolupar

El curs té una durada de 12 mesos. La part teòrica s’imparteix durant dos o tres dies a la setmana a la seu de l’Escola de Vilafranca; i la resta de dies es faran hores de treball a les empreses.

Pel que fa a les competències a desenvolupar, se’n poden destacar sis:

  • Desenvolupar els processos de servei d’aliments i begudes a la sala.
  • Servir vins i prestar informació bàsica sobre aquests.
  • Elaborar i acabar plats a la vista del client.
  • Disposar tot tipus de serveis especials en restauració.
  • Actuar sota normes de seguretat, higiene i protecció ambiental en hoteleria.
  • Comunicar-se en anglès, amb un nivell d’usuari independent, en els serveis de restauració.

Els continguts d’aquesta formació inclouen servei de vins, servei al restaurant, elaboració i acabat de plats a la vista del client, seguretat, higiene i protecció ambiental en hoteleria, així com la creació i organització d’esdeveniments i anglès professional per poder atendre a sala.

Reserva la plaça

Les persones interessades en inscriure’s a la pròxima edició d’aquest curs, pot fer-ho a través d’aquest FORMULARI.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa