VadeVi
Curs de cartes de vins, a l’Escola d’Enoturisme
  • CA

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya organitza un curs de cartes de vins en el marc del Certificat de Professionalitat de Sommelier i amb l’opció d’obtenir una titulació oficial. La formació inclou un descriptiu de productes i criteris que permeten seleccionar el llistat a incloure a les cartes, així com altres elements que permetran transformar-les en una eina per a la millora de la gestió econòmica de l’empresa i esdevenir fins i tot, un reclam més per als negocis del vi.

En quant als continguts, la formació s’endinsa en com elaborar la carta, com presentar-la i quins productes s’hi poden afegir, entre els quals, per suposat, els vins. Tot plegat, amb l’objectiu de posar sobre la taula la importància de conèixer cadascun dels productes que s’ofereixen al client, en coherència amb la resta de la proposta empresarial, el territori d’origen i la innovació en els productes i qualitat.

També s’incideix en la carta de vins com una eina per millorar el rendiment econòmic del restaurant, bar o botiga de vins i escumosos. Pel que fa als productes vinícoles, s’entra al detall dels vins i escumosos -Clàssic Penedès, Cava, Corpinnat…, també en els vins de mínima intervenció, vins fora de DO, most i vins desalcoholitzats. El curs es completa en el guiatge per crear un pla de comunicació de la carta, al restaurant i als diferents aparadors comunicatius actuals.

El docent d’aquest curs és César Cánovas, millor sommelier de l’Estat l’any 2006 i professional amb una àmplia experiència professional i formativa, i amb un gran bagatge professional al front de projectes innovadors a la restauració. Actualment és Brand Ambassador de “Vins del Llegat” (ScalaDei, Portal del Montsant, Abadia de Poblet). Després de molts anys treballant al restaurant familiar “Racó del Cesc”, també va liderar l’equip de sommeliers de Monvínic i Fastvínic, juntament amb Isabelle Brunet.

Detall de la formació:

  • Dates: 16, 23 de febrer i 2, 9, 16, 23 i 30 de març 2022 (els dimecres).
  • Horari: de 16:30 a 20:30h.
  • Impartició: presencial a la seu de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya (C/ Amàlia Soler, 29. Vilafranca del Penedès).
  • Durada: 28 h. 7 sessions de 4 hores.
  • Preu: 100% subvencionat pel Consorci de la Formació Contínua de Catalunya.Destinat a: treballadors en actiu, ERTO, ERO i autònoms.

Més informació, seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa