VadeVi
L’Escola d’Enoturisme de Catalunya, cada cop més internacional

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya fa anys que està consolidant la seva oferta formativa. Des dels seus inicis, ha anat sumant especialitzacions, sempre amb la mirada atenta a donar resposta a les necessitats latents del sector vitivinícola actual. De fet, sumat al nombre creixent de graduats, ha arribat un moment en què la seva borsa de treball ha quedat petita i es troben que hi ha molta més demanda que oferta d’estudiants o treballadors. Tot plegat, gràcies al fet que la seva formació permet una major professionalització i competitivitat en el sector de l’enoturisme català i garanteix afrontar feines aquí i arreu del món.

Referent internacional

L’Escola ha esdevingut referent per a centenars de persones, atretes per les formacions professionals, la formació dual, l’especialització en sommelier, entre d’altres. Però no és només en l’àmbit català, sinó que cada cop es mira més des de l’estranger. En l’actualitat, el centre compta amb estudiants de Geòrgia, està treballant amb un acord amb un centre de l’Índia que està interessat en el currículum català, i fins i tot, responsables del centre vilafranquí participaran aquest mes de desembre en una fira de vins de Bulgària. Per passos.

En total són cinc els estudiants que venen de Geòrgia per a iniciar el primer curs del Cicle Formatiu de Grau Superior. “És l’únic centre d’Europa que et permet aconseguir la qualificació oficial en enoturisme”, justifiquen les alumnes. I a més a més, assenyalen un altre valor afegit a venir a Catalunya. “La seu de l’escola està en un territori amb més de 300 cellers i serveis turístics, on pots respirar l’atmosfera d’enoturisme”. Tot plegat, conclouen, amb la mirada a poder “contribuir i crear valor” al seu país d’origen, Geòrgia, “aportant el meu coneixement i professionalització que hauré obtingut a través dels meus estudis a l’Escola”.

Ester Garcia és la directora de l'Escola d'Enoturisme de Catalunya
Ester Garcia és la directora de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya | captura

Col·laboració amb l’Índia

L’Escola d’Enoturisme ha rebut aquest mes de setembre la visita dels responsables de M&R Overseas Education Private Limited, un centre especialitzat en turisme ubicat a la zona índia de Telangana, a l’estat de Maharashtra. L’objectiu de la visita era establir acord de col·laboració per tal que alguns dels seus alumnes puguin participar en les formacions d’enoturisme que es guien des del centre català.

I un tercer exemple d’aquesta mirada internacional està en el panell de ponents que participaran enguany a la Fira de Vins de Bulgària prevista pels dies 1 a 3 de desembre. La directora i professora de l’Escola, Ester Garcia i Begoña Fernández, parlaran sobre com “potenciar l’enoturisme des de cellers del territori”, esdevenint exemple i veu d’un centre que cada cop té més presència i al qual es miren més tant des de casa com des de l’estranger. “Que ens convidin a participar en un esdeveniment així és un reconeixement a tota la feina que estem fent, agraeix Fernández, però a més a més permet donar visibilitat al projecte de l’escola i a Catalunya com a país enoturístic de referència”. “Tenim un tresor, un equip docent molt preparat, i especialment aquest cicle formatiu únic en especialització en enoturisme”, afegeix. “Som la cara visible d’un territori que aposta per un desenvolupament sostenible enoturístic que repercuteix de manera diversificada arreu del país, i poder explicar-ho és una oportunitat immensa”, conclou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa