VadeVi
[vídeo] Servei d’orientació i borsa de treball, a l’Escola d’Enoturisme
  • CA

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya, amb seu a Vilafranca del Penedès, fa uns mesos que també incorpora entre la seva oferta formativa un acompanyament i servei d’orientació a estudiants i empreses que es complementa, a més a més, d’una borsa de treball especialitzada.

Ester Garcia, directora del centre, comparteix que aquests serveis tenen una funció molt important, ja que permeten donar resposta a necessitats d’oferta i demanda del sector. Tot plegat, a partir d’un treball col·laboratiu amb l’empresa i amb el propi estudiant, que s’està especialitzant amb l’objectiu d’aportar la seva experiència i coneixements a diferents empreses d’arreu del país.

Garcia apunta que aquests projectes permeten tancar un cercle i acompanyar els estudiants en la incorporació al mercat laboral; alhora que responen a un increment de demanda, per part del sector, de professionals que estan cursant els estudis d’especialització a l’Escola.

En aquest sentit, explica, el servei d’orientació ja fa un any que funciona i està facilitant a les empreses identificar quins són els requisits que necessitarien incorporar entre el seu equip de treballadors; d’aquesta manera, afegeix, es permet identificar “espais on hi ha un buit i conèixer competències que calen a l’hora de dibuixar una oferta laboral especialitzada”.

Tot plegat, apunta també Garcia, sumat a la informació que poden compartir els mateixos estudiants de la modalitat DUAL, després de realitzar mil hores de pràctiques en les empreses del sector.

L’Escola, a partir de la informació que obté a través de l’empresa i l’estudiant, identifica competències que podrien formar part d’un certificat de professionalitat o d’un cicle formatiu ja existent, on s’hi pot incorporar formació específica que permeti l’estudiant aconseguir un títol professional reconegut i oficial.

Aquest és un servei 100% subvencionat que permet al sector treballar propostes d’acreditació possibles i establir formacions que siguin necessàries per poder reconèixer totes i cadascuna de les competències adquirides.

D’altra banda, entrant al detall específic de la borsa de treball, la directora detalla que actualment s’ha dissenyat sobre dos canals d’entrada: d’una banda, on s’hi canalitzen les ofertes de les empreses; i de l’altra, on hi tenen cabuda aquells alumnes o professionals del sector a qui pugui interessar trobar feina. L’Escola, fa d’intermediària i dona tot el suport necessari tant a uns com a altres.

Més informació sobre el servei d’orientació de l’Escola; i podeu consultar la borsa de treball del centre seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa