VadeVi
L’Escola d’Enoturisme proposa maridatges de territori
  • CA

La formació de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya ofereix una àmplia proposta d’especialització en matèries de turisme del vi, sommelier professional, classes d’anglès i moltes d’altres matèries que de tant en tant es traslladen més enllà de les aules del centre vilafranquí, sumant valor a cada territori i ajudant d’alguna manera a arrelar-hi talent.

Una de les darreres incorporacions a aquesta oferta té a veure precisament amb aquesta itinerància. El sommelier Bruno Tannino guiarà diversos cursos que posaran la mirada sobre aquest territori, no simplement pel fet de portar-hi contingut i aprenentatge, sinó també donant veu als productes i productors locals. Tot plegat, gràcies al suport del Consorci de la Formació Contínua de Catalunya.

L’estrena, a la Terra Alta i Empordà

“Estem treballant el maridatge de territori com a concepte, comenta la directora de l’Escola, Ester Garcia, a Vadevi, a partir d’un projecte d’acompanyament i formació que s’adapta a les necessitats que pugui tenir cada racó del nostre país”, continua. “Volem aportar coneixement, formar experts però sobretot, fer-ho a partir d’aquelles especificitats que fan singular cada regió vitivinícola, perquè això ens permetrà configurar la Catalunya enoturística de nivell que ens imaginem i volem”, afegeix la directora. “Cadascú és diferent i singular, però aquesta singularitat permet sumar un relat compartit”, conclourà en aquest sentit.

L’Escola ja ha posat en marxa la primera d’aquestes formacions, que s’impartirà a la Terra Alta. Hi haurà un apartat molt important dedicat als vins, als quals hi acompanyarà una detallada formació en productes locals que guiaran els propis productors terraltins. Hi seran, per exemple, els pastissers del Forn Federico de Gandesa per parlar de panaderia i pastisseria; Jaume Martí de Sant Josep Vins per introduir el valor de la fruita seca i el préssec groc o un representant del projecte Mel de Corbera per desvetllar els secrets d’aquest producte dolç tant apreciat. El safrà, corder o truita en suc o la clotxa, complementaran l’estudi d’una formació que permetrà determinar els conceptes clau del maridatge de productes.

Aliança amb el producte local

“El centre és una eina de professionalització i suport al sector, però fa un salt que va més enllà del vi, com a únic producte, i s’alia amb el producte local per reforçar el teixit i els actius de potenciació de cada zona”. De moment, aquesta formació s’està preparant per estrenar a la Terra Alta, com dèiem, però també s’està treballant per portar-la a l’Empordà i a la zona de Tarragona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa