VadeVi
L’anàlisi sensorial és l’eix vertebrador de la meitat del Postgrau de la Wine Business School
  • CA
Copes de vi negre

!–akiadsense–>

La Wine Business School té obertes les inscripcions per a la tercera edició del Postgrau universitari en gestió d’empreses vitivinícoles. Uns estudis que pivoten sobre dos grans blocs: la gestió estrictament empresarial des d’un punt de vista econòmic i les tècniques de vinificació.

La seva directora Ester Garcia explicava que “no es pot fer una bona gestió d’un celler si no es coneix quin és el procediment d’elaboració del producte que es vendrà”.

Hi està d’acord Pedro Cabanillas, que és el coordinador de Tècniques de producció vitivinícola i va fins i tot una mica més enllà. Assegura que una part importantíssima en aquest sentit és l’anàlisi sensorial i per això s’hi fa una aposta molt forta.

Aquesta part més tècnica és fa en diferents mòduls: enologia, viticultura, cultura vitivinícola, vi i salut, enotursime i anàlisi sensorial. Però aquest últim és transversal, això vol dir que en tots els mòduls sempre es tasta vi. D’aquí i de fora.

“És la nostra gran aposta”, explica Cabanillas. “Tenim un pressupost molt elevant per la compra de vi, perquè els nostres alumnes que són professionals del sector puguin tastar vins de gamma alta per així poder tenir referències i patrons per comparar els diferents productes que hi ha al mercat. Si saben i coneixen que és un vi de qualitat i què no, podran saber on es poden ubicar ells al mercat amb el seu producte”.

Cabanillas afirma a més que aquest postgrau serveix també per posar sobre la taula noves formes de vinificació que en els darrers temps desperten molta curiositat, com els vins ecològics, naturals o biodinàmics.

“He detectat que ja sigui per moda, per una demanda del mercat, o per conviccions personals els nostres alumnes mostres molt d’interès per aquests aspectes i en aquests estudis posem tota la informació sobre la taula, fins i tot els aspectes més controvertits”, assegura.

Les inscripcions pel Postgrau universitari en gestió d’empreses vitivinícoles que es fa a Vilafranca del Penedès amb la Universitat Rovira i Virgili i a Universitat de Vic estan obertes i trobareu tota la informació seguint aquest enllaç.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa