Catalunya dibuixa les necessitats formatives de l’enoturisme

L'Escola d'Enoturisme organitza fòrums territorials amb agents locals per conèixer la realitat del turisme del vi

L'Escola d'Enoturisme de Catalunya s'adapta als nous temps

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya vol definir el futur de l’enoturisme català | WBS

Aquest mes de març s’estan celebrant de manera telemàtica i per tot el territori català diversos Fòrums Territorials d’Enoturisme amb l’objectiu de detectar quines són les activitats i accions prioritàries per poder definir el futur del sector enoturístic del país. El projecte està impulsat per l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, i compta amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya, en el marc de la convocatòria de Programes de Suport al Desenvolupament Local.

Així, a través dels grups de treball dissenyats per a cada territori enoturístic, es podran conèixer de primera mà les realitats empresarials dels actors de cada territori i les necessitats de formació que aquests identifiquen. I és que aquests fòrums pretenen que els actors de cada DO puguin valorar el que s’ha fet fins ara, i sobretot conèixer i contrastar quina és la seva realitat empresarial, què troben a faltar al territori des d’un punt de vista del desenvolupament enoturístic i en quina mesura la formació els pot ajudar a avançar, a capitalitzar experiència i a preparar-se per a un futur proper.

La finalitat d’aquest treball és disposar d’una informació de base sòlida de la situació de les empreses i els seus plans de desenvolupament empresarial, que permeti per millorar l’encaix de l’oferta formativa del sector amb les necessitats dels cellers i dels operadors de turisme dels territoris que volen ser enoturístics. Entre d’altres coses, s’analitzarà la realitat del sector a Catalunya, s’identificaran els reptes de present i de futur que es plantegen, quines implicacions tenen en l’àmbit de competències dels professionals del sector i, finalment, quines són les necessitats formatives que se’n deriven i fins a quin punt l’oferta formativa actual s’hi ajusta i què és el que caldria prioritzar.

Un grup motor, del qual formen part l’INCAVI, l’INNOVI, les patronals l’AVC, l’AECAVA, l’ACAVE, les diferents rutes enoturístiques i altres interlocutors al territori farà el seguiment, contrast i validació de resultats de l’estudi, que involucra tots els actors del sector a Catalunya, les DO de Catalunya i cellers i operadors turístics de les diferents zones d’influència enoturística.

Nou comentari