VadeVi
Catalunya dibuixa les necessitats formatives de l’enoturisme
  • CA
L'Escola d'Enoturisme de Catalunya s'adapta als nous temps
L’Escola d’Enoturisme de Catalunya vol definir el futur de l’enoturisme català | WBS

!--akiadsense-->

Aquest mes de març s’estan celebrant de manera telemàtica i per tot el territori català diversos Fòrums Territorials d’Enoturisme amb l’objectiu de detectar quines són les activitats i accions prioritàries per poder definir el futur del sector enoturístic del país. El projecte està impulsat per l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, i compta amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya, en el marc de la convocatòria de Programes de Suport al Desenvolupament Local.

Així, a través dels grups de treball dissenyats per a cada territori enoturístic, es podran conèixer de primera mà les realitats empresarials dels actors de cada territori i les necessitats de formació que aquests identifiquen. I és que aquests fòrums pretenen que els actors de cada DO puguin valorar el que s’ha fet fins ara, i sobretot conèixer i contrastar quina és la seva realitat empresarial, què troben a faltar al territori des d’un punt de vista del desenvolupament enoturístic i en quina mesura la formació els pot ajudar a avançar, a capitalitzar experiència i a preparar-se per a un futur proper.

La finalitat d’aquest treball és disposar d’una informació de base sòlida de la situació de les empreses i els seus plans de desenvolupament empresarial, que permeti per millorar l’encaix de l’oferta formativa del sector amb les necessitats dels cellers i dels operadors de turisme dels territoris que volen ser enoturístics. Entre d’altres coses, s’analitzarà la realitat del sector a Catalunya, s’identificaran els reptes de present i de futur que es plantegen, quines implicacions tenen en l’àmbit de competències dels professionals del sector i, finalment, quines són les necessitats formatives que se’n deriven i fins a quin punt l’oferta formativa actual s’hi ajusta i què és el que caldria prioritzar.

Un grup motor, del qual formen part l’INCAVI, l’INNOVI, les patronals l’AVC, l’AECAVA, l’ACAVE, les diferents rutes enoturístiques i altres interlocutors al territori farà el seguiment, contrast i validació de resultats de l’estudi, que involucra tots els actors del sector a Catalunya, les DO de Catalunya i cellers i operadors turístics de les diferents zones d’influència enoturística.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa