10 anys de creixement i maduresa

Jaume Domènech, president de la DO Montsant ofereix el pastís d’aniversari als convidats. Foto: VADEVI.cat

La Denominació d’Origen Montsant va celebrar dissabte l’acte institucional que commemorava el seu 10è aniversari. Prop de 400 persones, entre les que es trobaven representants i treballadors dels cellers, viticultors i autoritats, van aplegar-se a la sala polivalent de Marçà.

Per a Jaume Domènech, president de la DO Montsant, “el fet d’haver estat acompanyats per tant gent demostra que Montsant és una gran família, de la que n’estem orgullosos de pertànyer”.

De fet, la celebració del 10è aniversari de la DO Montsant es va concebre com un acte d’agraïment a totes aquelles persones, cellers i institucions, que dia a dia, han fet possible que la DO Montsant creixés, madurés i assolís el grau de reconeixement que té actualment dins del panorama vitivinícola internacional.

Tant Jaume Domènech, com la resta d’autoritats que van fer un parlament durant l’acte –Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona; Anton Ballvé, director dels SSTT del DAAM a Tarragona, i Cèsar López, president del Consell Comarcal-, van fer esment a valors que han definit la DO Montsant al llarg dels seus 10 anys de vida. Valors com l’esforç o l’autenticitat, i conceptes com la tradició, la modernitat, la diversitat, la internacionalització o la vinculació amb el paisatge van ser recurrents al llarg de la celebració.

En aquest sentit, un dels moments més especials de l’acte va ser la presentació de les 10 ampolles que l’artista de Falset Marina Capdevila ha pintat per a l’ocasió, i que descriuen de manera ocurrent i desenfadada aquests conceptes que la DO Montsant s’ha fet seus.

Un altre dels moments importants de l’acte va ser el lliurament d’unes plaques de ceràmica a tots els cellers, plaques que simbolitzen la seva pertinença a la DO Montsant. A banda d’això, també es van entregar unes banderes a tots els ajuntaments de l’àmbit territorial de la DO, amb la petició que les col·loquin en llocs visibles de la seva població.

L’acte es va cloure amb un aperitiu i amb un tast de vins de la DO. I, sobretot, amb la sensació que el pas dut a terme fa 10 anys, que va possibilitar la creació de Montsant, va ser un encert. Un encert en el que la gran tasca de viticultors i cellers ha estat determinant, i que ha revertit en positiu en aquest territori.

Nou comentari