140.000 visitants, rècord de la Mostra de Vins i Caves

Encert de l'elecció de l'avinguda Lluís Companys com a nou espai del certamen

La Mostra de Vins i Caves ha estat un èxit de públic Foto: J.N.

La 32 Mostra de Vins i Caves de Catalunya, que organitza cada any el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) mitjançant l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), amb el suport del sector vitivinícola català en el marc de les festes de la Mercè , va tancar les portes dilluns passat, dia 24 de setembre, amb un nou rècord d’assistència i participació. Fonts de l’INCAVI han assegurat que “ha estat tot un encert” l’elecció de l’avinguda Lluís Companys i han destacat que els cellers “estan disposats a repetir al mateix lloc l’any vinent”.

Així, van assistir a la Mostra 145.000 persones, superant els 130.000 visitants de l’any passat, mentre que els tastos van ser 85.000, 10.000 més que l’edició anterior, xifra elevada per tractar-se només de quatre dies de certamen. Van participar-hi un total de 61 cellers, un 36% més que l’any anterior (45 cellers), amb més de 525 referències de vins i caves. Cal destacar la presència de totes les Denominacions d’Origen (DO) vinícoles catalanes, que van tenir espais propis per divulgar els seus vins.

Pel que fa a la botiga, una novetat de l’edició anterior, on es podien adquirir els vins i caves presents a la Mostra, va créixer la seva acceptació, amb una facturació de 30.000 euros (10.000 més que l’any 2011). D’altra banda, es van vendre un 85% de copes Riedel per a vi i un 15% per a cava.
En aquesta edició, la Mostra va incorporar un espai de selecció dels millors vins dels cellers participants, que va oferir 3.500 tastos i va tenir molt bona acollida entre els participants. Aquesta novetat va ser possible gràcies a la col·laboració d’Enomatic i l’Escola d’Hosteleria i Turisme CETT.

Nou comentari