15 cellers catalans a Washington DC

l'Associació Vinícola Catalana presenta 130 vins al restaurant nord-americà Jaleo

El restaurant Jaleo és propietat del xef José Andrés Foto: VADEVI.cat

Els vins catalans seran els protagonistes a la ciutat de Washington DC al llarg del proper dimarts 30 d’Octubre gràcies a les activitats vinícoles que la patronal AVC – Associació Vinícola Catalana – organitza per a promocionar els vins de les seves empreses associades.

Entre els diversos actes destaca la Classe Magistral dirigida pel reconegut sommelier català Lucas Paya, exsommelier del Bulli i actual cap de compres de Think Food Group , la cadena de restaurants que el prestigiós cuiner i empresari José Andrés té als Estats Units, en el marc d’un acte professional al restaurant Jaleo enfocat exclusivament a sommeliers americans. En aquest restringit Seminari de Vins es degustaran un total de 9 vins i caves presents en el mercat nord-americà, escollits especialment per l’ocasió pel propi Lucas Paya d’acord amb les preferències del consumidor Nord-americà.

A continuació se celebrarà un dinar privat que el sommelier Lucas Paya i el xef José Andrés han preparat especialment per a l’ocasió. Un maridatge de plats catalans amb vins i caves seleccionats d’alguns dels cellers participants anirà dirigit exclusivament a periodistes i prescriptors influents Nord-americans.

Posteriorment al dinar, i al mateix restaurant Jaleo tindrà lloc un Showroom de vins dirigit exclusivament al professional – restauradors, sommeliers, cadenes hoteleres, botigues i premsa especialitzada –. L’Associació Vinícola Catalana acompanyarà un total de 15 cellers catalans al mercat Nord-americà, una representació del teixit vinícola existent a les diferents denominacions d’origen de Catalunya, que donaran a conèixer 130 vins i caves posicionats en el segment Premium del mercat, amb l’objectiu de potenciar la presència dels nostres vins al mercat americà i facilitar-ne la seva difusió als canals de consum.

Actualment, segons dades de l’OeMv, els EEUU és el segon país importador de vins catalans en termes de valor econòmic, amb un increment del 3,7% en relació al darrer exercici i amb una facturació durant el primer semestre de 2012 de 30.4 milions d’euros.

I els premis Cartaví Internacional

Durant la jornada s’entregaran els premis del concurs CARTAVI INTERNACIONAL 2012. L’Associació Vinícola Catalana, premiarà dues cartes de vins de la Costa Est dels Estats Units que acompleixen els criteris de selecció, entre els quals podem anomenar la important presència de vins catalans a la carta, disposar del vi català a copes, a banda d’altres requisits com són la qualitat, el fet de tenir un sommelier català en el restaurant o la formació dels cambrers vers els vins catalans. En aquesta edició, vint-i-cinc restaurants han resultat finalistes de diferents ciutats com Boston, Miami, New York i Washington DC.

Nou comentari