200 professionals i estudiants al 30è Congrés Internacional del Cava

La 30a edició s'ha centrat en la innovació aplicada a l'ecologia i la sostenibilitat

La 30a edició del Congrés Internacional del Cava ha aplegat més de 200 professionals i estudiants del sector. Foto: VADEVI.cat

La seu de la Confraria del Cava, a Torre Ramona, va acollir ahir la 30a edició del Congrés Internacional del Cava, una activitat emmarcada en el programa d’actes de la XXXI Setmana del Cava. Diferents personalitats del sector van assistir al congrés d’enguany, com el director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi, Jordi Bort, que va inaugurar l’acte; o el president del consell Regulador del Cava, Gustau Garcia Guillamet, que el va clausurar. Tampoc hi van faltar el president de la Confraria del Cava, Pere Bonet, o el vicepresident de l’entitat, Jaume Gramona, que també ha sigut aquest 2012 director tècnic del Congrés Internacional del Cava, a més de moderador de l’acte.

Més de 200 professionals i estudiants del món de la producció i elaboració del cava van participar a la convenció, que després de tres dècades ja és tot un referent pels tècnics cavistes. Una quinzena de persones hi van actuar com a ponents, la majoria dels quals experts procedents de prestigioses institucions nacionals i internacionals. El Congrés, que es va allargar des de quarts de 9 del matí fins a ben entrat el migdia, va incloure conferències de temàtiques tant variades com la relació que hi ha entre el cava i la salut, la eficiència energètica en la indústria vitivinícola, o una extensa valoració sobre la campanya de la verema, que va anar a càrrec del responsable d’Assessorament Vitivinícola del DAMM, Agustí Villarroya.

L’acte també es va aprofitar per segellar l’adhesió de la Confraria del Cava a Innovi, el Clúster Vitivinícola Català.

La part final del Congrés, com ja és habitual, es va dedicar a conèixer els vins que s’elaboren en diferents regions del món. En concret, aquest any es va parlar dels vins que es fan a Brasil, país que la Confraria ha escollit aquest any per fer-hi també la seva Investidura Internacional. El Congrés va acabar amb un dinar de treball, que es va celebrar just després del tast de diversos escumosos brasilers.

Nou comentari