El congrés Wine & culinary ha aplegat més de 200 professionals. Foto: VADEVI.cat

Barcelona ha acollit aquest cap de setmana el Wine & Culinary International Forum, el primer congrés internacional sobre l’harmonia i les interaccions entre el vi i la gastronomia, així com la complementarietat de tots dos en els menús gastronòmics.

L’esdeveniment, patrocinat per Bodegas Torres i dirigit al públic professional, ha tingut lloc a l’Hotel EM Barcelona. El programa del congrés ha estat elaborat pel Comitè Assessor del Fòrum, integrat pels reconeguts professionals Josep Roca, François Chartier, Nick Lander i Víctor de la Serna.

A la jornada han assistit 240 professionals del món del vi i la gastronomia, tant catalans com sommeliers procedents de països com Holanda, Canadà, Finlàndia, Noruega, Suïssa i Regne Unit.

Es tracta de la primera ocasió que es realitza un esdeveniment d’aquestes característiques on els sommeliers, cuiners, cellerers i tastadors més prestigiosos del món han debatut de la forma més objectiva i científica possible la realitat sobre la complementarietat entre el menjar i el vi, un esdeveniment que ha estat possible gràcies a Bodegas Torres i al seu interès per difondre i investigar sobre la cultura del vi. En paraules del xef Alain Senderens, “per a pensar els plats, el vi ens fa progressar i millorar”.

En el decurs de l’acte de cloenda, que ha estat presidit pel conseller d’Agricultura Josep M Pelegrí, s’ha referit al fet que el congrés hagi tingut lloc a Catalunya. En aquest sentit, ha dit que “som una terra de bons vins i bona gastronomia reconeguda internacionalment, i en els dos àmbit es distingim per la innovació i les propostes creatives, propostes que saben combinar la tecnologia amb la tradició i el potencial dels nostres bons productes”.

Entre els ponents que han participat en la jornada cal destacar la presència del peruà Gastón Acurio, que ha mostrat els reptes del vi en la cuina fusió; Josep Roca, que ha parlat sobre la professió del sommelier; François Chartier, que ha explicat la ciència aromàtica de la cuina i el vi; per la seva banda, Alain Senderens ha revelat les experiències en les quals el vi ha inspirat a alguns dels seus plats; i per finalitzar Jancis Robinson, Nick Lander i Víctor de la Serna han debatut sobre el lloc que ocupa el vi en el restaurant. Així mateix, el congrés ha ofert als assistents un tast monogràfic dels vins dels cellers pertanyents a l’associació internacional Primum Familiae Vini.

Nou comentari