VINSEUM convoca la IV Beca Emili Giralt Raventós amb la voluntat de prestigiar la investigació de temes vitivinícoles des de la vessant cultural i de fomentar la recerca sobre aspectes socioculturals i històrics sobre la vinya i el vi.

Amb aquesta beca el museu vol fomentar la implicació del sector del vi amb la cultura alhora que potenciar la imatge de VINSEUM com a punt de referència nacional i internacional pel que fa a la recerca i la difusió del coneixement sobre les cultures del vi.

La dotació de la beca és de 3.000€ gràcies a la col·laboració de Fundació Privada Mútua Catalana.

El termini per a presentar sol·licituds finalitza el 10 de novembre de 2017 i les bases de la convocatòria es poden descarregar al web del VINSEUM.

Es tracta d’una convocatòria biennal que havia d’alternar en el temps amb la Beca Cristòfor Mestre, també biennal.

Després d’uns anys d’aturada obligada per la crisi, l’any 2016 des de VINSEUM es va reprendre un projecte que pretén impulsar la recerca sobre la cultura del vi als territoris de parla catalana. Des d’aleshores la convocatòria de la beca és anual. El/la guanyador/a o l’equip d’investigació guanyador, disposa d’un any per a realitzar la seva recerca i presentar els resultats en format de memòria.

Emili Giralt Raventós; Vilafranca 1927-Barcelona 2008.

Emili Giralt Raventós és una figura cabdal de la historiografia catalana contemporània. Va contribuir de forma determinant al desenvolupament de la història agrària i molt especialment de la història de la vitivinicultura a Catalunya.

Llicenciat el 1951 i deixeble de Jaume Vicens i Vives, va ser catedràtic d’Història Universal Moderna i Contemporània a la Universitat de València (1965-1971) i a la de Barcelona (des del 1971).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa