30% menys de raïm a la Conca de Barberà

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3oOW5iVLy-Y[/youtube]

La verema a la DO Conca de Barberà es troba ja a l’equador de la campanya amb una reducció de la producció, però amb una gran qualitat del raïm. L’augment de les temperatures de les últimes setmanes i l’escassetat de les pluges al llarg de la passada primavera i l’estiu han desencadenat una davallada d’un 30% de la collita de raïm per aquest 2012.

Ara bé des del Consell Regulador es vol ressaltar la gran qualitat del raïm, ja que per contra, un dels avantatges de la falta de pluges és l’escassetat de fongs que poden danyar el raïm, i d’aquesta manera es garanteix una qualitat molt bona.

La verema de la Denominació d’Origen Conca de Barberà va començar a finals d’agost amb les varietats primerenques on ja es preveia una situació com l’actual. Tot i que s’esperava millorar la quantitat amb l’arribada de pluges, un cop arribats a l’equador de la campanya es pot assegurar que la producció decau.

Des de fa uns dies es veremen les varietats tradicionals, en aquests moments bàsicament trepat, quedant ja el cabernet i la parellada per finalitzar aquesta campanya 2012.

Nou comentari