VadeVi
La 39a Mostra de Vins i Caves, més de barri que mai
  • CA
La presentació de la Mostra de Vins i Caves d'ha fet a les portes del Mercat de Sant Antoni
La presentació de la Mostra de Vins i Caves d’ha fet a les portes del Mercat de Sant Antoni | M.R.F.

!–akiadsense–>

El barri de Sant Antoni de Barcelona acull enguany la Mostra de Vins i Caves de Catalunya en la seva 39a edició. Després d’haver passat per diferents emplaçaments, aquest 2019 es planta al Mercat de Sant Antoni per fer barri i per acostar més al centre de la ciutat els vins i els caves d’arreu de Catalunya durant la Festa Major de Barcelona.

La presentació s’ha fet aquest divendres a les portes del mercat amb la presència de la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, que ha assegurat que “Barcelona és el destí natural dels vins i caves del nostre país. L’oferta s’ha anat incrementant poc a poc a botigues i restaurants. Gairebé el 40% del vi que es consumeix a Catalunya és català i això és fruit de fer les coses amb estima i amb amor. Però no és suficient. Cal que apostem encara més pel vi català i Barcelona hi juga un paper clau”.

L'esplanada del mercat provisional de Sant Antoni acollirà la 39a Mostra de Vins i Caves
L’esplanada del mercat provisional de Sant Antoni acollirà la 39a Mostra de Vins i Caves | M.R.F.

!–akiadsense–>

També hi eren el president de Sant Antoni Comerç, Víctor Gasca, que ha volgut agrair que s’hagi triat el barri de Sant Antoni com a nou emplaçament d’aquesta fira. “És important que la Mostra de Vins i Caves es faci al nostre barri, n’estem molt agraïts i també els comerciants que s’encarregaran de l’oferta gastronòmica que completarà la fira”, ha dit Gasca, que a més a més ha valorat la importància de posar en valor la tasca solidària que es fa al barri a través de l’ONG De veí a veí“>. Enguany el que es recapti per la venda del Barret Solidari de la Mostra serà per aquesta entitat.

En total hi participaran 44 cellers, quasi 10 menys que l’any passat. Fonts de l’Incavi han explicat a Vadevi que segurament el canvi d’ubicació i de dates de les últimes edicions de la Mostra han portat a alguns cellers a plantejar-se la possibilitat de participar-hi. Un cert desacord amb l’Ajuntament ha impedit en les 3 últimes edicions que es pugui complir el binomi Festes de la Mercè-Arc de Triomf que tan bons resultats havia donat. L’any 2018 es va fer a l’esplanada del Port Olímpic, un lloc amb molt d’espai i amb un encant especial per les vistes prop del mar, però poc cèntric pels que sortien a passejar pels actes de la Mercè.

Sigui com sigui, la Mostra, segons els seus organitzadors, “ha tornat al centre i vol fer barri”. Per Jordà, “és una cita clau pels barcelonins i barcelonines durant la Festa Major però també pels turistes que s’acosten a la ciutat. El triangle Barcelona, Mercè i v“>i és imbatible i el sector del vi i el cava sempre ha mirat a Barcelona i n’estem molt satisfets d’aquesta nova cita”. A més, la consellera d’Agricultura ha fet un agraïment especial als 44 cellers que hi participaran “que en plena verema estan fent un esforç per ser presents a aquest esdeveniment” i recordava que “és un bon lloc per viatjar per tot Catalunya sense moure’s de Barcelona”.

Els cellers seran una representació de les 12 denominacions d’origen de Catalunya, i en la majoria dels casos són els mateixos elaboradors els que s’encarreguen d’explicar el vi que serveixen i com el fan. Del 20 al 24 de setembre s’instal·laran en l’antiga esplanada del carrer Urgell que acollia el mercat provisional de Sant Antoni.

La Mostra de Vins i Caves canvia d'ublicació en al seva 39a edició
La Mostra de Vins i Caves canvia d’ublicació en al seva 39a edició | M.R.F.

!–akiadsense–>

Els vins i la gastronomia es completaran enguany amb un Escape Room que organitza la DO Catalunya, amb el 18è Tast Solidari del “Vi per Vida” i amb la presentació del Most Festival que es farà dissabte dia 21 de setembre.

Una de les principals novetats és que, per reduir paper, la 39a Mostra de Vins i Caves de Catalunya tindrà aplicació mòbil on tots els assitents podran tenir informació sobre els cellers, els vins, les activitats i la possibilitat de presentar-se a concursos. També es pot consultar tota la informació a través del web www.mostradevinsicaves.cat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa