9 vins de la Cooperativa Falset Marçà entre millors a la Guía Peñín

En total, ha valorat 77 referències de la DO Montsant amb 90 punts o més

La Guía Peñín ha situat 9 vins de la Cooperativa Falset Marçà entre els millor valorats, que són els que obtenen a partir de 90 punts.

La màxima qualificació ha estat pels vins dolços del celler. Amb 92 punts, la publicació ha distingit l’Ètim ranci i l’Ètim Verema Sobremadurada Selecció Vinyes Velles 2007.

Just per sota, amb 91 punts, ha situat un altre dolç, l’Ètim Verema Tardana 2007. Amb 90 punts, ha reconegut sis vins més de la Cooperativa Falset Marçà. Dos dolços –l’Ètim Verema Tardana 2008 i l’Ètim Verema Tardana Blanc 2009, dos negres -l’Ètim Grenache Old Vines 2007 i l’Ètim Selection Syrah 2006 i dos blancs –l’Ètim Blanc 2010 i el Castell de Falset Blanc 2009, aquest últim elaborat amb un 100% de garnatxa blanca.

Tots els vins de la Cooperativa Falset Marçà pertanyen a la DO Montsant, a qui la Guía Peñín de los Vinos de España ha tornat a reconèixer la qualitat. En total, ha valorat 77 referències de la denominació d’origen amb 90 punts o més, el llindar que la publicació té en compte per considerar un vi com a excel·lent.

Els més ben puntuats del celler
L’Ètim ranci, amb 92 punts, és un vi carregat d’història i tradició al Priorat i que té un procés d’elaboració peculiar. Fet de les varietats garnatxa i carinyena, es deixa durant almenys un any al terrat del celler en garrafes a la intempèrie, a sol i serena. Passat aquest temps, completa l’envelliment 3 anys més en bótes situades a la part més càlida del celler. L’Ètim Sobremadurada Selecció Vinyes Velles 2007, amb la mateixa puntuació, també és un vi singular. És un negre dolç elaborat a partir de garnatxa i carinyena de vinyes de més de 70 anys que es deixen madurar més de l’habitual i es veremen setmanes més tard que la resta.


ELS DOLÇOS DE FALSET-MARÇÀ, ELS MÉS BEN VALORATS FOTO: COOPERATIVA FALSET-MARÇÀ

Nou comentari