VadeVi
La 9a Jornada de Vins del Pirineu posarà el focus en la resiliència i la sostenibilitat
  • CA

La Jornada de Vins del Pirineu arriba a la novena edició amb la voluntat de posar la sostenibilitat i la resiliència de les empreses vitivinícoles de la zona enmig del debat, en un moment on el canvi climàtic i els problemes socials i econòmics amenacen de fer trontollar els fonaments de la indústria. La Jornada tindrà lloc el proper divendres, 5 de novembre, a la seu de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya a Tremp, i comptarà amb ponències sobre els aspectes social, ambiental, econòmic i empresarial d’aquest gran repte.

Com afirmen des del l’organització, l’emergència a què ens enfrontem ha dut “moltes empreses, i també als cellers, a replantejar-se l’impacte de la seva activitat i com transformar-lo en una contribució positiva”. Així, malgrat que les petites empreses sovint se senten “alienes a grans transformacions” per les inversions i els recursos necessaris, cada cop és més evident que cal “caminar cap a alternatives socialment i ambientalment més responsables” com a “única alternativa” per a la creació d’empreses “més fortes, més viables i resilients”.

D’entre les diverses intervencions a la jornada en destaquen la ponència introductòria “La connexió entre productor i consumidor en un model agroalimentari més resilient”, a càrrec del director de la revista ‘Arrels’, Josep Sucarrats; “El treball en un celler des d’una perspectiva social i responsable”, de Clara Griera, enòloga del Celler L’Olivera; “Minimitzar la petjada de carboni en petits cellers. Pot
ser viable al Pirineu reutilitzar les ampolles de vi per reduir-ne l’impacte?”
, de Carles M. Gasol, cofundador i director de desenvolupament de negoci d’Inèdit; o “El valor per l’empresa i la societat de caminar en la resiliència”, del coordinador de Respon.cat per al desenvolupament de l’RSE a Catalunya, Josep Maria Canyelles.

Tot plegat anirà acompanyat de pauses amb productes de la terra, un debat per tancar les ponències i un ast de vins amb la presentació del vi Pirene, de Família Torres, elaborat amb aquesta varietat a la finca Sant Miquel de Tremp. A més, també es tastaran nous vins i anyades dels cellers del Pallars i el Pirineu. Per assistir a la jornada cal formalitzar la inscripció mitjançant aquest formulari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa