VadeVi
A la recerca de plantes més resistents a les plagues i malalties

“Lluita ecològica: estudi de noves varietats i nous inductors” és un dels grans projectes que dinamitza Innovi, un clúster del sector vitivinícola català. En aquesta iniciativa que lideren dues empreses del Penedès, Albet i Noya i Torres, i on hi ha també l’Incavi i Vitec s’ha realitzat una gran investigació bibliogràfica i s’ha trobat “una gran quantitat de varietats d’interès a nivell mundial”, apunta ÈricEnguita, gerent del grup. S’han classificat per resistència a malalties i per la seva capacitat d’adaptació i se n’han pogut tastar algunes.

Innovi, els cellers, l’Incavi, Vitec, Torres i Albet i Noya han trobat varietats ja plantades a Alemanya i han conegut els vins que se’n produeixen. Qualitat, diu Enguita, no en manca pas, i els ceps requereixen menys tractaments. Són plantes amb varietats creuades amb resistents (o PIWIS).

L’experiència alemanya fa pensar en la possibilitat d’extrapolació a Catalunya.La idea és aconseguir les propietats de les plantes més resistents i adaptar-les a les autòctones catalanes, per fer-les autoresistents. Com reconeix ÈricEnguita, s’obre tot un món.


Nou celler de Torres al Priorat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa