VadeVi
?Codorníu homenatja els orígens amb els nous caves Cuvée 1872
  • CA

Els nous caves Cuvée 1872 de Codorníu, homenatge als orígens i al modernisme.

L’any 1872, en plena caiguda de la producció vinícola a Catalunya, Josep Raventós i Fatjó decidia començar a elaborar vi escumós a Sant Sadurní d’Anoia, seguint el mètode tradicional que havia après en un viatge a la regió de la Xampanya. Ara, el 2014, Codorníu vol homenatjar la primera ampolla de cava que va treure al món, i treuen al mercat dos nous productes, els caves Cuvée 1872, un brut i un rosat. Al mateix temps, aquests dos nous caves també festegen el centenari del celler modernista que tenen a la capital del Cava, dissenyat per l’arquitecte Puig i Cadafalch.

El primer cava brut, amb una història renovada

Hereus de tota una tradició del món del cava, i essent els pioners a la regió, Codorníu troba que la millor manera de tornar a recuperar tots els seus valors originals és posar-los junts en una nova ampolla, la de l’especial aniversari de Codorníu, el cava Cuvée 1872. L’estètica de l’ampolla està molt relacionada amb l’època del modernisme (serigrafia vitrificada amb elements florals, formes curvilínies, etc.), la inspiració en la bellesa i el bagatge cultural del país pels que sempre aposta la companyia.

El Cuvée 1872 Brut utilitza les varietats típiques del cava: xarel·lo, macabeu i parellada, procedents d’una selecció de 124 finques del Penedès. Recuperen, per a fer la primera fermentació, l’ús de dipòsits de “cairons” (rajoles de ceràmica antigues), i té una criança posterior en ampolla d’entre 12 i 14 mesos, donant-li més cos i estructura en boca. És un cava molt fi i elegant amb aromes de cítrics i flors blanques. Molt fresc i expressiu en boca, pensat per a maridar idealment amb qualsevol tipus de plat. La versió rosada també segueix la mateixa línia d’inspiració i elaboració que el cava brut. Elaborat amb varietat negres, té un color rosat pàl·lid, amb una bombolla fina i molt elegant. En nas, destaquen les aromes de fruita vermella, cítrics i notes de pastisseria de la seva criança. És un cava molt fresc per a qualsevol moment del dia, un bon recurs per servir-lo com a aperitiu o acompanyament de plats variats.

Els caves Cuvée 1872 es troben a la venda a un preu aproximat de 7,5€.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa